Νύχτα τρόμου στο Κίεβο-«Έπεσε» υπό την πολιορκία των Ρώσων η Χερσώνα

Στην πιο σκληρή του φάση εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν με κάθε τρόπο και ανελέητα το Χάρκοβο, την ίδια στιγμή που αποκλείουν από κάθε κατεύθυνση τόσο το Κίεβο και τη Μαριούπολη, όσο και την Οδησσό. Στόχος της στρατιάς του Πούτιν είναι να προκαλέσει τον απόλυτο πανικό και το χάος, ώστε να καταστρέψει κάθε αμυντική δύναμη των Ουκρανών και να εξαναγκάσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παραδοθεί, προκειμένου να σώσει τον λαό του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πόλη του Χάρκοβου με όλα τα μέσα, ισοπεδώνοντας δομές, κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από το πρωί της Τετάρτης οι Ρώσοι έχουν περάσει στο στάδιο των μαζικών βομβαρδισμών. Κτίρια διοίκησης έχουν καταρρεύσει, δρόμοι έχουν καταστραφεί, ενώ είναι απροσδιποριστος ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών. Η μοναδική επίσημη αναφορά, κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και εννέα τραυματίες, καθώς και για άλλους 10 ανθρώπους που διασώθηκαν μέσα από τα συντρίμμια.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει από όλες τις κατευθύνσεις το Κίεβο και τη Μαριούπολη, την οποία μάλιστα έχουν αποκλείσει και από τη θάλασσα.

Το τέταρτο μέτωπο που έχει ανοίξει ο στρατός του Πούτιν και θεωρεί επίσης στρατηγικός στόχος, είναι η Οδησσός, η οποία πολιορκείται από στεριά και θάλασσα. Στόχος των Ρώσων είναι να αποκλείσουν ολοκληρωτικά την Ουκρανία από τη θάλασσα και να αποκόψουν κάθε πιθανότητα σε τροφοδοσία προϊόντων για τον στρατό και τους κατοίκους, καθώς και εφοδιασμό σε οπλικά μέσα και πυρομαχικά που στέλνουν οι δυτικές χώρες.

LIVE όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER 

 

Δειτε Επισης

Η Μόσχα απορρίπτει την προσωρινή κατάπαυση πυρός-«Η εκεχειρία θα ευνοήσει τον ουκρανικό στρατό»
Συλλήψεις για νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή μετά το Qatargate
Έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονικές πράξεις» κατά των γυναικών στη Γάζα
Το μυστικό σχέδιο του Πούτιν-Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει τι ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος για Ουκρανία και Τραμπ
Τουλάχιστον 1.383 πολίτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας των de facto αρχών της Συρίας
Οι στόχοι του Πούτιν και οι όροι που πιθανόν να θέσει στις ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Σε σταθερή κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Συνεχίζει να λαμβάνει οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής
ΒΙΝΤΕΟ: Σύμβουλος του Τραμπ εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο-Ρώτησε γιατί αλλάζει συνεχώς γνώμη για δασμούς
Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία
Απελευθερώθηκαν 300 όμηροι στο Πακιστάν-Λήγει το τελεσίγραφο που έστειλαν οι ένοπλοι