Νεκροί άλλοι δύο Έλληνες από ρωσικούς βομβαρδισμούς-Στα δώδεκα τα θύματα

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γόμελ της Λευκορωσίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον ρωσικό στρατό να συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά θέσεων στην Ουκρανία. Μάλιστα, δεν υπάρχει διασταγμός και για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών.

Έτσι, σε νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε ξανά στο χωριό Σαρτανά, έξω από τη Μαριούπολη, πληροφορίες αναφέρουν πως σκοτώθηκαν άλλοι δυο Έλληνες ομογενείς. Πλέον, ο τραγικός απολογισμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πυρά, ανέβηκε στους 12, καθώς είχαν προηγηθεί οι δέκα που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου σε Σαρτανά και Μπουγάς.

Σημειώνεται πως μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, περίπου 80 Έλληνες ομογενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο, στη Μαριούπολη, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.  

Είχε εκκενωθεί το χωριό

Xθες Κυριακή το χωριό Σαρτανά στην ανατολική Ουκρανία όπου σκοτώθηκαν Έλληνες ομογενείς εκκενώθηκε. Θυμίζουμε ότι οι επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο 10 ομογενών έγιναν τόσο στο χωριό Σαρτανά, όσο και στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Η είδηση για την εκκένωση έγινε γνωστή στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον Γενικό Πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους ομογενείς στην Ουκρανία.

Το ζήτησε ο δήμαρχος

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας.

Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η Πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της υποδοχής πολιτών που έρχονται στην Μολδαβία και την Ρουμανία από την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα