Φωτιές, πυρπολισμοί και πυροβολισμοί σε διαμαρτυρία στην Ολλανδία-Δύο τραυματίες

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα, κατά τη διάρκεια ταραχών στο Ρότερνταμ, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση της Ολλανδίας για την αναχαίτιση της πανδημίας της Covid-19.

Με προειδοποιητικά πυρά Ολλανδοί αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τα έκτροπα, στο περιθώριο της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Ρότερνταμ, το βράδυ της Παρασκευής.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει την είσοδο στους κλειστούς χώρους μόνο για όσους διαθέτουν «υγειονομικό διαβατήριο», το οποίο δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Αυτό το πάσο είναι επίσης διαθέσιμο επί του παρόντος και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown το περασμένο Σαββατοκύριακο, για διάστημα τριών εβδομάδων, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Οι μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν όμως στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της πανδημίας.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι οι ταραξίες έβαλαν φωτιές και έριχναν πυροτεχνήματα, αναγκάζοντας τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να πυροβολήσουν στον αέρα.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση νερού υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος και ότι πυρπολήθηκαν αστυνομικά οχήματα.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ
Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»