Δεκάδες οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο

Στους 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από επίθεση ρωσικού πυραύλου σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο την Κυριακή, καθώς τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να σκάψουν σε έναν τεράστιο σωρό από συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 73 τραυματίστηκαν, έγραψε ο Μίκολα Λουκασούκ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Καείτε στην κόλαση, Ρώσοι δολοφόνοι», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξάνονται οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο-Στέλνει τεθωρακισμένα η Βρετανία

Το κτήριο στο Ντνίπρο, μια πόλη στην ανατολική κεντρική Ουκρανία, καταστράφηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας σειράς επιθέσεων το Σάββατο, το μεγαλύτερο κύμα επιθέσεων στη Ρωσία εδώ και δύο εβδομάδες.

Στο έδαφος, οι μάχες εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται στις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς.

Οι διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες. Το πρωί της Κυριακής, οι επιζώντες χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές μέσα σε σωρούς από θρυμματισμένο σκυρόδεμα και μέταλλο.

Σε μια δήλωση την Κυριακή για τα χτυπήματα την προηγούμενη ημέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε το Ντνίπρο ως συγκεκριμένο στόχο. "Όλα τα αντικείμενα που είχαν καθοριστεί χτυπήθηκαν. Οι στόχοι του χτυπήματος έχουν επιτευχθεί", ανέφερε.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης είπαν ότι είχαν ακούσει ανθρώπους να ουρλιάζουν για βοήθεια κάτω από σωρούς συντριμμιών και χρησιμοποιούσαν στιγμές σιωπής για να τους εντοπίσουν.

«Δύο δωμάτια στον δεύτερο όροφο παραμένουν άθικτα αλλά θαμμένα», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Όλεχ Κουσνίρουκ, αναπληρωτής διευθυντής του περιφερειακού κλάδου της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.

Ο Λουκασούκ, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου, είπε ότι 38 άνθρωποι είχαν διασωθεί από το πρωί της Κυριακής, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά.

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τρεις αεροπορικές επιδρομές, 57 επιθέσεις με πυραύλους και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις από βαρέα πυραυλικά συστήματα σάλβο το Σάββατο. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρουκέτες.

Εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης της Ουκρανίας είπε επίσης στην τοπική τηλεόραση την Κυριακή ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει μόνο τους μισούς από τους πυραύλους κρουζ που είχε αναπτύξει στη Μαύρη Θάλασσα κατά τις επιθέσεις του Σαββάτου.

"Αυτό δείχνει ότι εξακολουθούν να έχουν ορισμένα σχέδια", δήλωσε η εκπρόσωπος, Νατάλια Χουμενιούκ. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν», πρόσθεσε.

Οι απεργίες το Σάββατο έπληξαν επίσης κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο και σε άλλα μέρη. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι αυτό θα περιόριζε την παροχή ρεύματος για την πρωτεύουσα και μεγάλες περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, σφυροκοπά την ενεργειακή υποδομή της χώρας με πυραύλους και drones από τον Οκτώβριο, προκαλώντας σαρωτικές διακοπές ρεύματος και διακοπές στην κεντρική θέρμανση και το τρεχούμενο νερό.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρός γέροντας-σύμβολο της ειρηνικής συμβίωσης στη Δυτική Όχθη
Νέο παραλήρημα Τραμπ-«Οι μετανάστες «έχουν τον φόνο στα γονίδια τους»
Νέα διαρροή από το State Department-Κάνει λόγο για επίθεση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες
Από «Σιδερένια Σπαθιά» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης»-Ο Νετανιάχου ζητά να μετονομαστούν οι επιχειρήσεις των IDF
Αποκεφάλισαν δήμαρχο πόλης του Μεξικού έξι μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF-Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ