Ενέκρινε την οριοθέτηση με το Ισραήλ ο Λίβανος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με το Ισραήλ, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία της Ουάνσιγκτον, μια συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

«Ανακοινώνω την έγκριση του Λιβάνου για την τελική εκδοχή που ετοίμασε ο Αμερικανός μεσολαβητής για την οριοθέτηση των νότιων θαλάσσιων συνόρων», είπε ο Αούν σε τηλεοπτική ομιλία του.

Ο Λιβανέζος πρόεδρος τόνισε ότι η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων αν και σημείωσε ότι αυτή η συμφωνιά «δεν σηματοδοτεί κανενός τύπου εξομάλυνση των σχέσεων».

Σε μερικές εβδομάδες

Ο Αμερικανός απεσταλμένος που διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η κοινοπραξία των εταιριών θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες στα ύδατα του Λιβάνου "μέσα σε λίγες εβδομάδες".

Ο Άμος Χοχστάιν δήλωσε ότι ελπίζει πως η TotalEnergies SE και η ENI SpA θα μπορούν να αρχίσουν την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα θαλάσσια οικόπεδα του Λιβάνου μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Η αρχική κοινοπραξία που είχε κερδίσει τα δικαιώματα για την εξερεύνηση εκεί περιελάμβανε επίσης τη ρωσική Novatek, η οποία όμως αποχώρησε τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο-Κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη
Παράλυτο παιδί από την Παλαιστίνη κάηκε ζωντανό μετά από επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει -
Προκάλεσαν τροχαίο με κλεμμένη μοτοσικλέτα-Εξαφανίστηκε ο οδηγός, στο νοσοκομείο με κατάγματα ο συνοδηγός