Μεγάλη επιχείρηση για διάσωση του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο

Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός στην Ελλάδα-Πληροφορίες ότι κατέπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δύο από τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν ζωντανοί και διασώθηκαν από το Λιμενικό Ναυτικό και η έρευνα συνεχίζεται για τους άλλους δύο.

Το ελικόπτερο Mi 8 μισθώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης. Πρόκειται για ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής που χρησιμοποιείται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το τριμελές πλήρωμα  των χειριστών και του ιπτάμενου μηχανικού είναι Ρώσοι ή Ουκρανοί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων. Συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η αυθεντικότητα των εικόνων.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, σε ετοιμότητα για την υποδοχή και την περίθαλψη των τεσσάρων μελών του πληρώματος είναι το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Σάμου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Δειτε Επισης

Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 12χρονο στη Χαλκιδική χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη-Έγινε η παρένθετη μητέρα της κόρης της
ΒΙΝΤΕΟ: Δεύτερη νύχτα κόλασης στο Ξυλόκαστρο-Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη
Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»