Η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει κάθε μέρα νέες διαστάσεις-Δεν είναι αποδεκτή

Τη θέση ότι η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει κάθε μέρα νέες διαστάσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον προκλητικό χάρτη με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, «πράγματα τα οποία εδώ και λίγα χρόνια, ίσως και λιγότερα από λίγα χρόνια, θα θεωρούνταν γραφικά ή αδιανόητα, αποτελούν πλέον κομμάτι της ημερήσιας διάταξης της συμπεριφοράς της γείτονος χώρας».  

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στο τελευταίο παράδειγμα με τον χάρτη Μπαχτσελί «αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί του μισού Αιγαίου και της Κρήτης».

«Βεβαίως τα απαράδεκτα θα τα επισημάνουμε στους συμμάχους μας. Θα επισημάνουμε τη συμπεριφορά της γείτονος, το κάνουμε ήδη. Έχουμε καταστήσει απολύτως ξεκάθαρο ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή με κανέναν τρόπο. Αλλά είναι χρήσιμο να το επισημαίνουμε στους εταίρους μας για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη χθεσινή του επίσκεψη στην Οδησσό, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει μια πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία αλλά και με την επισιτιστική ασφάλεια της ανθρωπότητας, λόγω του πολύ μεγάλου λιμανιού της.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό διαβεβαίωσε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της πόλης αλλά και Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία».

«Και βεβαίως τους μετέφερα την κοινή μας θέση, ότι η χώρα θα πορεύεται πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Και ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών είναι για την Ελλάδα ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής μας πολιτικής και είναι η ατζέντα με την οποία κινούμαστε για την υποψηφιότητά μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Έκανε σύντομο απολογισμό και έθεσε νέους στόχους στο διάγγελμά του για την Ανεξαρτησία ο ΠτΔ
Το Ισραήλ πιστεύει ότι πρόλαβε σχέδιο εισβολής της Χεζμπολάχ με κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία»
Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Στην επάρκεια κρύβεται η ουσία... Θέλουμε ειδικό κανονισμό για την φρούρηση κατάδικου και όχι της... σούβλας;
Σε πολύ στενό συντονισμό Κύπρος και εταίροι για τον GSI και το έργο στο «Αφροδίτη»
Κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι δύο που συνελήφθησαν στην παρέλαση
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Πραγματικός στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν και η αναμόρφωση όλης της Μέσης Ανατολής
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)