Κοντά στις 20.000 τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα-Σενάρια για μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Μαύρο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας αναμένεται να σημειωθεί σήμερα με τις μολύνσεις να φτάνουν τις 20.000.  

Οι ειδικοί μιλούσαν εδώ και ημέρες για μία επικείμενη αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο το ρεκόρ χωρίς προηγούμενο που θα σημειωθεί σήμερα οδηγεί στην λήψη των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμονων, η οποία θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί αν κριθεί απαραίτητο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε ουσιαστικά όλοι οι πολίτες θα κάνουν Πρωτοχρονιά σπίτι τους, εκτός κι αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα μέτρα.

Το πρωί της Τρίτης, ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε αναφέρει πως μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καταγραφεί 15.000 κρούσματα.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

«Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αύξηση έως 300% στην Αττική

Επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Όμικρον είναι κυρίαρχη» υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο η Όμικρον θα αποτελεί το μοναδικό στέλεχος που «θα μας απασχολεί».

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα.

Έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστική δόσης

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο υπουργός Υγείας τόνιζε πως εξετάζεται η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας για την αναμνηστική δόση, ενώ δεν απέκλεισε το ίδιο να συμβεί και με την πρώτη δόση για τις νεότερες ηλικίες.

Το 50% των κρουσμάτων είναι μέχρι 39 ετών, ενώ μόλις το 6% είναι στις ηλικίες πάνω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως από τα self tests έχουν εντοπιστεί το 30% των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, καλώντας όσους έχουν εκτεθεί ή νιώθουν κάποια δυσφορία να τα χρησιμοποιήσει.

Πηγή: to10.gr

Δειτε Επισης

Απολογείται ο πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου-«Είχε να δει το παιδί δύο χρόνια»
Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα