Πληροφορίες για παράταση lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα στην Ελλάδα

Παράταση του lockdown κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα δείχνουν τα εκρηκτικά νούμερα του κορωνοϊού του τελευταίου 24ώρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.147 νέες μολύνσεις, 357 διασωληνωμένους και 22 νεκρούς, δεν αφήνουν περιθώρια επιλογών στην κυβέρνηση. Η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, η έκρηξη κρουσμάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράταση κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα στο lockdown, παρά τις περί του αντιθέτου προθέσεις της κυβέρνησης.

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο, ειδικά για την Αττική, είναι ο αριθμός-ρεκόρ στα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο, αφού έφτασαν τα 1.047, την ώρα που «βράζει» το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς.

Ετσι, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η καραντίνα θα παραταθεί και πέραν της 6 π.μ. της προσεχούς Δευτέρας 1 Μαρτίου, για τις 8/3 στην καλύτερη των περιπτώσεων, και εφόσον στο μεταξύ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Bίντεο σοκ από τη σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Πάτρα-Παραβίασε την κλειστή μπάρα ο οδηγός
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα