Θύμα τοκογλύφων 23χρονος που ασχολείτο με κρυπτονομίσματα στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη εκτυλισσόταν σίριαλ απειλών και εκφοβισμών με τοκογλύφους να προχωρούν σε οικονομικές πιέσεις κατά των θυμάτων τους καθώς και να φτάνουν στο σημείο της απαγωγής με τη χρήση όπλου.

Κατηγορούμενος βρέθηκε 23χρονος που ασχολείτο με κρυπτονομίσματα ενώ είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του στρατού. Ο νεαρός πείρε τον σκοτεινό αυτό δρόμο των εκβιασμών όταν τοκογλύφοι, εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές αδυναμίες καθώς και προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 23χρονος, προθυμοποιήθηκαν να τον διευκολύνουν .

Με εγκέφαλο της οργάνωσης έναν 21χρονο, γιο γνωστού κατασκευαστή, συμφωνήθηκε να δανείσουν στο θύμα 1.000 ευρώ και να τους επιστρέψει 3.000 σε διάστημα 20 ημερών. Η απαίτηση, όμως, επιπλέον ποσού δεν άργησε να τεθεί στο τραπέζι από τους εκβιαστές της υπόθεσης που έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ακόμη 8.600 ευρώ, ασκώντας σωματική βία στο θύμα.

Κάποια από τα μηνύματα που δεχόταν επί τρείς εβδομάδες ο 23χρονος κατηγορούμενος για τοκογλυφία, στο θύμα σωματικής βίας και απειλών ήταν τα εξής: «Θα βρεις λεφτά αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα», «θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένειά σου».

Η κατάθεση του 21χρονου

Στην απολογία του, την οποία παρουσιάζει το protothema.gr, ο 21χρονος γιος του κατασκευαστή παρουσιάζει τη δική του εικόνα με βάση την οποία προσέγγισε τον 23χρονο για να επωφεληθεί από τις γνώσεις του στα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας δε ότι είχε επενδύσει χρήματα σε εκείνον. Δηλώνει φοιτητής στο Οικονομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ασχολείται με την πυγμαχία και από πέρσι εισήλθε στον χώρο της επένδυσης μέσω κρυπτονομισμάτων.

Όπως ισχυρίζεται, ήρθε μέσω ενός φίλος του σε επαφή με το θύμα, γνωρίζοντας ότι είχε ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα. «Του έδωσα 1.000 ευρώ για να τα επενδύσει και μου εξηγήσει πώς ακριβώς γίνεται αυτό. Μου είχε πει ότι σε ένα μήνα θα διπλασιαστούν, στην καλύτερη θα τριπλασιαστούν» ισχυρίζεται στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Μου είπε ότι είχε εταιρεία κρυπτονομισμάτων, ότι σε έναν μήνα επενδύεις και βγάζει κέρδος» προσθέτει στην κατάθεσή του κατά την οποία δηλώνει άνεργος. Κάναμε παρέα, είχαμε πάει για φαγητό» αναφέρεται ακόμη στους ισχυρισμούς του μέσα από τους οποίους αρνείται ότι έστελνε εκβιαστικά μηνύματα στο Telegram.

«Ούτε πιστόλι έβγαλα, ούτε τον απείλησα. Μιλήσαμε για 20 λεπτά» υποστηρίζει ακόμη ο 21χρονος, αρνούμενος τις κατηγορίες για χρήση βίας και όπλου. «Μου έστειλε ότι βρήκε 3.000 ευρώ και να συναντηθούμε σπίτι του να τα πάρω» επισημαίνεται ακόμη μέσα στην κατάθεση του νεαρού.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα 3.000 ήταν μέρος των 4.500 ευρώ που είχε επενδύσει μέσω του 23χρονου και ότι δεν είχε λάβει τα 1.500 που του είπε ο τελευταίος ότι του κατέθεσε. «Δεν πρόλαβε να μου δώσει τον φάκελο με τις 3.000 έξω από το σπίτι του γιατί ήρθε η αστυνομία» υποστηρίζει ο 21χρονος ο οποίος, μάλιστα, αρνείται την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ κάνει λόγο για προσωπική χρήση κοκαΐνης.

Οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον 21χρονο αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Το χρονικό των εκβιασμών

Ο κατηγορούμενος είχε πληροφορηθεί από τον κολλητό του 23χρονου, που γνώρισε το καλοκαίρι, ότι χρωστούσε χρήματα. Στον τοκογλύφο αποδίδονται οι κατηγορίες της εκβίασης κατ´ εξακολούθηση, της αρπαγής από κοινού, τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα, διακίνησης ναρκωτικών, οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησίας.

Μαζί με συνεργό του προχώρησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην απαγωγή του 23χρονου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρά τη θέλησή του, καθώς είχε μόλις μπει στο αυτοκίνητό του, το θύμα οδηγήθηκε σε συγκεκριμένο δρόμο.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος χαστούκισε τον νεαρό τρεις φορές, έβγαλε ένα πιστόλι και του είπε με διάθεση εκφοβισμού: «Νομίζεις ότι αγριευόμαστε;. Δώσε 1.500 ευρώ και αλλά 5.000 μέχρι τις 15:00».

Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα