Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου-Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος

Με νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων που ταράζουν περαιτέρω τα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει στο Αιγαίο ο Στόλος για την άσκηση «Λόγχη»-Το σενάριο διπλής κρίσης με το Oruc Reis

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η Άγκυρα βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, με την παρουσία του να παραμένει έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η ελληνογαλλική άσκηση «Λόγχη», με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση των πολεμικών πλοίων του Στόλου ήταν προγραμματισμένη, εντούτοις συνδέεται άμεσα και με την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό καταρτίζει ήδη σχέδια αντιμετώπισης μίας ενδεχόμενης προσπάθειας της Τουρκίας να δημιουργήσει τυχόν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο δεν ανεβάζουν τους τόνους ούτε δραματοποιούν μια προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση, παρά το γεγονός ότι και η Τουρκία πραγματοποιεί ασκήσεις με στόλο.

Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο και απαντώντας στη ρητορική παροξυσμού της απέναντι πλευράς, είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία «σε αυτό το γαϊτανάκι έχει μείνει μόνη», για να μιλήσει για την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων: «Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in

Δειτε Επισης

Ελεύθερος ο 62χρονος που παρέσυρε με φορτηγό τον 33χρονο και την αστυνομικό στην Χαλκιδική
Έστησε καρτέρι για να μαχαιρώσει τη φίλη της μετά από καβγά που είχαν μέσα σε μπαρ στην Κέρκυρα
«Ήταν έγκλημα»-Πώς έγινε το τροχαίο στην Κέρκυρα που στέρησε τη ζωή σε έναν 31χρονο οδηγό μηχανής
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ
Αγωνία για την 46χρονη αστυνομικό που παρασύρθηκε στη Χαλκιδική-«Προσευχόμαστε να τα καταφέρει»
Ομόφωνη καταδίκη ιερέα για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης στην Άρτα
Τρεις οι εστίες φωτιάς στα Τέμπη-Το νέο στοιχείο που εξετάζεται εν αναμονή των πορισμάτων για πυρόσφαιρα
Καταγγελία θύματος έμφυλης βίας για αδιαφορία της ΕΛΑΣ-«Πήγαινε κοιμήσου και θα έρθουμε το πρωί»
Συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του Τούρκου στην Κυψέλη-Η δομή ανηλίκων και το τρένο
Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Ελλάδα-Είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα στον 26χρονο για 5 χρόνια λόγω μέθης