Μεταφέρονται στο Λαύριο οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου

Αλλαγή σημειώθηκε στον αρχικό σχεδιασμό μεταφοράς των περίπου 520 αλλοδαπών που διασώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 17 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Σιδηρόδρομο – Οι παρεμβάσεις για ασφάλεια, εποπτεία, αξιολόγηση προσωπικού και νέα εταιρική δομή του ΟΣΕ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι διασωθέντες δεν μεταφέρονται τελικά στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά οδηγούνται στο λιμάνι του Λαυρίου.

Η μεταφορά τους πραγματοποιείται με φορτηγό πλοίο σημαίας Μπαχάμες, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και με τη συνοδεία Πλωτού Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

H επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/7) στήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 520 αλλοδαπών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος σημαίας Μπαχάμες, στη θαλάσσια περιοχή 17 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Οι διασωθέντες μετανάστες επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο και σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος για να μεταφερθούν στο Λαύριο.

Προβληματισμός λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Στη διάσωση και περισυλλογή 45 αλλοδαπών από λέμβο νότια της Γαύδου προχώρησε χθες δεξαμενόπλοιο με σημαία Κουβέιτ υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός σε Χανιά και Ρέθυμνο λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών σε μία περίοδο όπου ο τουρισμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, έκανε λόγο για μία πρωτοφανή συνθήκη διαχείρισης τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών. «Στην Αγυιά, στο χώρο που μας έχει παραχωρήσει η Αναπτυξιακή, φιλοξενούνται 850 άτομα. Απόψε το βράδυ θα αναχωρήσουν 80, αλλά αναμένονται να φτάσουν άλλοι 40 μετανάστες. Προς το παρόν είναι όλα διαχειρίσιμα. Έχει ενισχυθεί το Λιμενικό και με αστυνομική δύναμη για τη φύλαξη των μεταναστών, διότι ο αριθμός τους είναι αυξημένος». Ο δήμος, σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη, παρέχει πλήρη σίτιση, ενώ οι μετανάστες εξετάστηκαν και από ιατρούς, δέχτηκαν υγειονομική βοήθεια, ενώ έμφαση δίδεται στα 27 ανήλικα τα οποία συνοδεύονται από 14 γυναίκες.

Δειτε Επισης

«Αδίστακτη δράση, έφραξε τις αναπνευστικές οδούς»-Τι αναφέρει το κατηγορητήριο της Ειρήνης Μουρτζούκου
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος
Πώς οδηγήθηκε στην ομολογία η Μουρτζούκου-«Το μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα, το δεύτερο παιδί το σκότωσα κατά λάθος»
Ξεσπούν οι γονείς του 21χρονου OYKα που πέθανε σε άσκηση-«Το παιδί μας δολοφονήθηκε από καψόνι στην πισίνα»
Απορρίφθηκε από τον Εφέτη Ανακριτή το αίτημα πραγματογνωμοσύνης στους μετασχηματιστές για τα Τέμπη
«Σκότωνα τα παιδιά μάλλον με τα χέρια, γιατί έβγαινα εκτός εαυτού, θόλωνα»-Τι είπε στην ομολογία της η Μουρτζούκου
Νέο γεωτρύπανο από Τουρκία για έρευνες στη Λιβύη
Μεταφέρονται στο Λαύριο οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου
Γεραπετρίτης: Διπλωματική δυστοκία η εκδίωξη της αποστολής από τη Λιβύη
Νέα έφοδος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ-Παρών και Ευρωπαίος Εισαγγελέας