Δεν μπορεί να θυμηθεί λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά-«Με κυριεύουν δαίμονες»

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο τριών βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας φίλης της.

Μετά τον εισαγγελέα, η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να μεταβεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Κατά την παραμονή της στο Ανθρωποκτονιών, η Ειρήνη Μουρτζούκου, που συνελήφθη εχθές, έλεγε στους αστυνομικούς πως την «κυριεύουν δαίμονες και δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς έχει γίνει με τα παιδιά», αρνούμενη τις κατηγορίες.

Ειρήνη Μουρτζούκου: Γιατί κατηγορείται

Κατά πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης της Ειρήνης Μουρτζούκου απαριθμούνται συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται:

Κατ' αρχάς, ότι το 2020 στο σπίτι της στην Πάτρα αποπειράθηκε να σκοτώσει φίλη της με μαξιλάρι.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2020 κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το μωρό φίλης της, πράξη που τελικά υλοποίησε τον Φεβρουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι τον Δεκέμβριο του 2020 αποπειράθηκε να σκοτώσει το βρέφος της φίλης της Κατερίνας, όταν το μωρό νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο και ενώ η μητέρα του την είχε αφήσει για λίγο να το φυλάει για να πάει ως το σπίτι της. Κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει το μωρό διά ασφυξίας, πράξη που δεν ολοκλήρωσε καθώς επενέβησαν οι γιατροί.

Κατηγορείται ότι εν τέλει σκότωσε το μωρό της φίλης της Κατερίνας, αποφράσσοντάς του τις ανεπνευστικές οδούς, τον Φεβρουάριο του 2021, και ενώ η μητέρα του το είχε αφήσει στην Ειρήνη Μουρτζούκου να το φυλάει.

Την κατηγορούν, επίσης, ότι στις 18 Ιουνίου 2022 σκότωσε το δικό της μωρό, φράζοντάς του τις αναπνευστικές οδούς.

Τέλος, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε πολλές φορές να σκοτώσει το άλλο της μωρό και εν τέλει το δολοφόνησε. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλο βρέφος της, τον Σεπτέμβριο του 2023, και πολλαπλώς τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, στις 7, 9, 12 του μηνός. Κατηγορείται ότι το δολοφόνησε στις 17 Οκτωβρίου στον θάλαμο που νοσηλευόταν το μωράκι, στο Παίδων.

Στο ένταλμα σύλληψης γίνεται αναφορά για σοβαρές ενδείξεις ενοχής, στο γεγονός ότι δεν έχει μόνιμη κατοικία, αλλά και για ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της, όπως επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή απαξία για το αγαθό της ζωής, με μεγάλο αριθμό παθόντων, μεταξύ των οποίων τρία βρέφη.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Δεν μπορεί να θυμηθεί λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά-«Με κυριεύουν δαίμονες»
Τι οδήγησε στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Οι 80 καταθέσεις και ο ασφυκτικός θάνατος των βρεφών
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κυκλοφορούσε εδώ και μέρες στην Ομόνοια-Πώς έγινε η σύλληψή της στο ξενοδοχείο
Πέθανε η 62χρονη που νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από λάθος μετάγγιση αίματος
Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Το εύρημα και οι καταθέσεις που την έκαψαν
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πάνω από 1.500 μετανάστες σε τρεις μέρες στην Κρήτη, σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ΕΕ
Στον εισαγγελέα η Μουρτζούκου για τις δολοφονίες τριών παιδιών-Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού