Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου
19:35 - 07 Ιουλίου 2025

Χειροπέδες σε άλλο ένα πρόσωπο, το έβδομο συνολικά, πέρασε η Αστυνομία για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για την οποία τελούν υπό κράτηση βαρυποινίτης, επιχειρηματίας με τους γονείς και τον αδελφό της, ως επίσης και ένας 40χρονος οδηγός ταξί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, που αφορά στο αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων, οι Αρχές προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 26 ετών.
Η 26χρονη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, η νεαρή είναι δεσμοφύλακας και ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα, στις οικίες των οποίων εκτελέστηκαν εντάλματα έρευνας.
Υπενθυμίζεται πως ο ανακριτής της υπόθεσης, Μάκης Νικολάου, κατά την ακροαματική διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των τριών υπόπτων, το περασμένο Σάββατο, που ήταν μαραθώνια, επανέλαβε τις πληροφορίες που έφτασαν ενώπιον της Αστυνομίας, που έκαναν λόγο για εισπράξεις 50,000 ευρώ ανά εβδομάδα από τον βαρυποινίτη, ο οποίος τις παρέδιδε στην 37χρονη, η οποία με τη σειρά της πλήρωνε συνεργάτες στο ινστιτούτο της και τα διαμοίραζε σε πέντε χώρου. Στις πρώτες έρευνες που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν περίπου 300,000 ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση εντοπίστηκαν σε θυρίδα της 37χρονης άλλες 230,000.
Ο κ. Νικολάου, στην πρώτη διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, είχε αναφέρει πως πρόκειται για χρήματα από ναρκωτικά, τζόγο και προστασία, ωστόσο στην προχθεσινή διαδικασία από την εξίσωση αφαιρέθηκαν τα ναρκωτικά, ενώ ο πληροφοριοδότης έκανε λόγο για τζίρο 1 εκατομμυρίου τους τελευταίους έξι μήνες.
Στον χρόνο που παρήλθε, η Αστυνομία έλαβε ανακριτικές καταθέσεις από όλους τους υπόπτους και σύμφωνα με τον ανακριτή, οι γονείς της 37χρονης διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής, ωστόσο προέβησαν σε μία δήλωση λέγοντας ότι τους είχε αναφέρει η κόρη τους πως τα χρήματα τα οποία του ζήτησε να φυλάξουν ήταν εισπράξεις από πρατήριο βενζίνης και πρακτορείο, ιδιοκτησίας του βαρυποινίτη. Εντούτοις, ο κατάδικος από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, ανέφερε πως δεν είναι ιδιοκτήτης τέτοιων επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τον πίνακα που βρέθηκε στην κατοχή τους, ο ανακριτής ανέφερε πως εντοπίστηκε η προέλευσή του και πως επρόκειτο για πίνακα αξίας 2,000 ευρώ και ήταν δώρο του κατάδικου προς ρους γονείς της 37χρονης. Το βάρος των ερευνών βρίσκεται στα κινητά τηλέφωνα, ειδικότερα αυτών της 37χρονης και του βαρυποινίτη, ενώ από έλεγχο περνούν λογιστικά του ινστιτούτου, αφού νέα πληροφορία έκανε λόγο για υπερκέρδη.
Επίσης, κατά την τελευταία διαδικασία και στα πλαίσια της αντεξέτασης, ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε ότι λαμβάνονται καταθέσεις από ιδιοκτήτες μαγαζιών, ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς δεν επιβεβαιώνει την παροχή προστασίας.
Η Αστυνομία είχε ζητήσει την κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες, ωστόσο το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του βαρυποινίτη, της 37χρονης συντρόφου του και του οδηγού ταξί για έξι ημέρες. Υπό οκταήμερη κράτηση τελούν οι γονείς και ο αδελφός της 37χρονης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
