Μαζική η διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την απόφαση του ΕΔΑΔ-Συμμετέχουν 16 οργανώσεις

Αυξήθηκαν οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν το απόγευμα της Τρίτης έξω από τη Νομική Υπηρεσία, μετά την καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ για αναστολή ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου, με απόφαση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΓΟ, αναφέρει πως στην εκδήλωση θα συμμετέχουν συνολικά 15 οργανώσεις, ανάμεσά τους από το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Οικολόγων και της ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποτυχία διερεύνησης καταγγελίας βιασμού, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι επανάληψη. Είναι επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός βαθιά σεξιστικού, ανεπαρκούς και εχθρικού προς τα θύματα συστήματος απονομής Δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση εγείρει ερωτήματα σκοπιμότητας και συγκάλυψης».

Σημειώνει πως «ενώνουμε τις φωνές μας και καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025, στις 18:00 έξω από τη Νομική Υπηρεσία, για να απαιτήσουμε:

Θεσμική λογοδοσία και κάθαρση

Εκπαίδευση των εμπλεκόμενων λειτουργών

Σεβασμό στα δικαιώματα των θυμάτων

Νομοθετικές και διοικητικές αλλαγές

Εναρμόνιση με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Τέλος στην αποσιώπηση και τη συγκάλυψη

Απόδοση ευθυνών για τους αποτυχημένους και προβληματικούς χειρισμούς

Στεκόμαστε ενάντια στον σεξισμό και τη συγκάλυψη. Απαιτούμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών στο σύστημα Δικαιοσύνης και της αξιοπιστίας του Κράτους Δικαίου».

Όπως αναφέρει, συνυπογράφουν οι οργανώσεις:

Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, Τμήμα Αγροτισσών ΕΚΑ, Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας ΥΠΑΤΙΑ, Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών, Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, ΕΔΟΝ, Far Right Watch, Αριστερή Πτέρυγα, ΑΦΟΑ, Εργατική Δημοκρατία, ΚΙΣΑ – Κίνηση για την Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, Συμμαχία Ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό.

513879828_724108106914466_3016410599348383655_n

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναβολή στην υπόθεση για τη Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό στα κατεχόμενα
Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής το αναψυκτήριο στο Πάρκο Ακαδημίας-Ευθύνες σε Τμ. Δασών και μη ορθός προγραμματισμός
Παππούδες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δίχρονου εγγονού τους-«Τον κρατούσαν σαν σακούλα σκουπιδιών»
Φόρτωσε τρία βαν με λαθραία τσιγάρα 44χρονος και την πλήρωσε ακριβά με 77 χιλιάδες (pics)
Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού-Eκατοντάδες οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τους Δρούζους
Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή 530 ευρώ από κατοικία-Επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς
Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών με 166 χιλιόμετρα-Χειροπέδες σε 35χρονο
Άκουσε τα αιτήματα των τυφλών ο ΟΚΥπΥ αλλά τα κενά για τα άτομα με αναπηρία παραμένουν κραυγαλέα
Στο κάδρο της ποινικής έρευνας για ΤΑΚΑΤΑ πέραν των 15 προσώπων, δύο ψηλά στη λίστα-Δεν αποκλείεται ανατροπή δεδομένων
Το μπαλάκι στο Υπουργικό για διαθεσιμότητα Νικολαΐδη, ζήτημα με Αναστασιάδου και Μιχαήλ-Προεκτάσεις για τους τρεις αξιωματούχους