«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν το πρωί της Κυριακής στην παραλία του Δισκού, δυτικά του Λέντα στα νότια του νομού Ηρακλείου. Στο βίντεο αναγνώστη του Cretalive, αποτυπώνονται οι στιγμές της αποβίβασης ομάδας παράνομων μεταναστών στην παραλία, ανάμεσα στον κόσμο που απολάμβανε το κυριακάτικο μπάνιο του.

Οι εικόνες αποτυπώνουν εύγλωττα και δραματικά την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη με τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες βρίσκονται σε έξαρση.

Οι αλλοδαποί που προσέγγισαν στην πολυσύχναστη παραλία στοιβαγμένοι σε ένα πλοιάριο, πηδούσαν κραυγάζοντας στο νερό για να βγουν στην ακτή, μπροστά στα μάτια των τουριστών και των οικογενειών με τα παιδιά τους που είχαν βρεθεί εκεί για το μπάνιο τους.

Δείτε το βίντεο του cretalive

Πάνω από 753 διασώσεις μεταναστών και προσφύγων σε Γαύδο και Κρήτη

Σειρά ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου και σε παράκτιες περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο Κρήτης. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), και με τη συνδρομή μονάδων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περισσότεροι από 753 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε σημεία υποδοχής.

Η πιο εκτεταμένη επιχείρηση καταγράφηκε 25 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου. Εκεί, 430 άτομα επέβαιναν σε υπερφορτωμένο αλιευτικό σκάφος. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος και δεξαμενόπλοιου με σημαία Παναμά. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Διάσωση 67 ατόμων από φορτηγό πλοίο

Λίγες ώρες πριν, ακόμη 67 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν περίπου 30 ν.μ. νότια της Γαύδου, από φορτηγό πλοίο με σημαία Marshall Islands. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, 20 άτομα διασώθηκαν νότια της Γαύδου από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Μεταφέρθηκαν στο νησί της Γαύδου και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές.

Διάσωση 73 προσφύγων νότια των Καλών Λιμένων

Άλλη μια επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε 32 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Εκεί, 73 αλλοδαποί περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (άνεμοι 3 μποφόρ) διευκόλυναν την ασφαλή μεταφορά τους στο πλησιέστερο λιμάνι.

Εντοπισμός και σε παραλίες του Δήμου Γόρτυνας

Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο περιστατικά αποβίβασης σε παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, 96 άτομα εντοπίστηκαν στην παραλία Λούτρα, ενώ άλλα 67 στην περιοχή του Λέντα.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε σημεία προσωρινής φιλοξενίας, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, τροφή και νερό, καθώς και διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής από τις αρμόδιες αρχές. Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων πλεούμενων στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα