Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ

Σε αστυνομικούς σταθμούς οδηγήθηκαν σήμερα οι έξι από τους επτά ανήλικους αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν σχετικά με υπόθεση συμπλοκής μεταξύ δύο ομάδων το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου, σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου σε καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον των επτά ανηλίκων, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε όπως ένας από αυτούς παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 12 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα μαχαιρώματα στη δομή ανηλίκων-Επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά στο χώρο

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι υπόλοιποι έξι υπογράφουν καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους. Ταυτόχρονα έδωσε οδηγίες όπως εντοπιστούν από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας κατάλληλοι χώροι διαμονής τους εκτός δομής.

Ωστόσο, μέχρι την ετοιμασία έκθεσης από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναφορικά με την εξεύρεση χώρων για διαμονή των έξι ανηλίκων, το Δικαστήριο διέταξε όπως οδηγηθούν σε αστυνομικά κρατητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμό, μαχαιροφορία, ανησυχία και συμπλοκή.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου λήφθηκε πληροφορία ότι σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στη Λάρνακα υπήρχαν τραυματισμένα νεαρά πρόσωπα. Μέλη της ΑΔΕ και του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραυματισμένα πρόσωπα είχαν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, φέροντας τραυματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματος τους.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι ομάδα ανήλικων νεαρών αλλοδαπών είχε συνεννοηθεί για να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές. Ωστόσο, σε κάποια στιγμή η κατάσταση εκτροχιάστηκε και ορισμένα πρόσωπα ανέσυραν μαχαίρια με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο σοβαρά τραυματίες από αιματηρή συμπλοκή σε δομή ανηλίκων-Στο νοσοκομείο άλλοι τρεις

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά πέντε πρόσωπα, τρία εκ των οποίων έφεραν μικροτραυματισμούς και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας απολύθηκαν. Ωστόσο οι δύο άλλοι, ένας 15 ετών και ένας 17 ετών, υπέστησαν πιο σοβαρά τραύματα και κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω κράτηση τους στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι εξεταστές της υπόθεσης παρέλαβαν από τη σκηνή αριθμό  τεκμηρίων τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ εξετάστηκαν και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

Για την υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε στις 26 Ιουνίου εντάλματα σύλληψης εναντίον των επτά ανήλικων, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»