Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»

Έντονη αντίδραση εκφράζει ο Δήμος Στροβόλου σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τη μη συμπερίληψη έργων του Δήμου στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Δήμος κάνει λόγο για ακατανόητη προσπάθεια του Υπουργείου να δικαιολογήσει την πλήρη απουσία αναπτυξιακών έργων για τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Κύπρου, παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις που υποβλήθηκαν.

Ο Δήμος Στροβόλου, απαντώντας στο Υπουργείο Εσωτερικών, καταγγέλλει ότι κανένα από τα οδικά έργα που σχεδιάζονται στην περιοχή δεν εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία, αντιθέτως, υποστηρίζει ότι θα επιφέρουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και την οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Εξίσου επικριτικός είναι και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου, την οποία απέρριψε, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί έργο ανάπτυξης και δεν αποφέρει ουσιαστικό όφελος για τους δημότες.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου, ο Δήμος επισημαίνει ότι αυτές δεν είναι δικές του εισηγήσεις, αλλά του Υπουργείου Ενέργειας και δεν συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία. Επίσης, εκφράζει αμφιβολίες για τη χρησιμότητα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που δεν θα χωροθετηθεί στον Στρόβολο, όπως είχε εισηγηθεί, αλλά στο Τσέρι, κάτι που, σύμφωνα με τον Δήμο, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Ο Δήμος σημειώνει επίσης ότι δεν έχει περιληφθεί κανένα έργο δημιουργίας πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων ή βελτίωσης χώρων πρασίνου με κρατική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση. Για το σχέδιο «κτίΖΩ», απορρίπτει την άποψη ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στον Δήμο και αποδίδει τις δυσλειτουργίες στις αδυναμίες του ίδιου του σχεδίου.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι το έργο στον Κολιοκρέμμο, το οποίο θεωρεί πρώτης προτεραιότητας, έχει τεκμηριωθεί και υποβληθεί εδώ και χρόνια, ενώ εκκρεμεί η αναγκαία αξιολόγηση. Ο Δήμος επισημαίνει ότι είχε προχωρήσει σε ενημέρωση της αρμόδιας αρχής για τις δράσεις του ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και εκφράζει απορία γιατί δεν έτυχε καμίας οικονομικής στήριξης.

Επίσης, εκφράζει έντονες ανησυχίες για τη μεγάλη καθυστέρηση όπως σημειώνει στην παραχώρηση του κτηρίου της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου, επισημαίνοντας ότι κυκλοφορούν πληροφορίες περί παραχώρησης του ακινήτου σε άλλον φορέα, κάτι που ελπίζει ότι δεν θα επαληθευτεί.

Ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει αδικηθεί από το κράτος, ότι ο Στρόβολος δεν έτυχε της απαραίτητης προσοχής και σημασίας και το γεγονός ότι δεν περιλήφθηκε κανένα έργο από τα τόσα έργα που εισηγήθηκε για υλοποίηση, αποδεικνύει την ύπαρξη μη ορθολογιστικού σχεδιασμού από το ίδιο το κράτος και τη δημιουργία ανισοτήτων ανάμεσα στις Τοπικές Αρχές και τους ίδιους τους πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»

Δειτε Επισης

Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
LIVE: Ελεγχόμενη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, στη μάχη τα εναέρια μέσα-Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών
Η καταστροφικότερη πυρκαγιά στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, η δεύτερη μετά το 1974-Κατέκαψε έκταση ίση με τη Λευκωσία
Δηλαδή «έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν» και από καθαρή ατυχία χάθηκαν ζωές και περιουσίες;
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρόπληκτη-«Μου είπαν είχαν οδηγίες από τον ΠτΔ να μην στέλνουν πυροσβεστικά, έμεινα με ένα ζευγάρι καμένες παντόφλες»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρόπληκτος επιστρέφει στο καμένο του σπίτι... «Επήεν το σπίτι μας, κρούζει, εν έμεινε τίποτε... Εν έμεινε τίποτε...»
Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ετοιμότητα για αποκατάσταση ζημιών η ΑΗΚ-Στήθηκε κέντρο επιχείρησης έξω από τη Βάσα Κοιλανίου
Προειδοποιεί για ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με την πυρκαγιά η Αστυνομία-Ζητά από τους πολίτες να μην παρασύρονται