Κατολισθήσεις η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού τρένου στη Γερμανία-Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Έντονη βροχόπτωση, η οποία προκάλεσε κατολισθήσεις, είναι πιθανό κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών να υπήρξε η αιτία του εκτροχιασμού υπερταχείας περιφερειακής αμαξοστοιχίας χθες Κυριακή το απόγευμα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, στον οποίο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 50 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν καθώς το τρένο κινείτο σε δασική περιοχή μεταξύ Ρίντλινγκεν και Μπίμπεραχ, περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ουλμ.

«Η περιοχή πλήττεται από χθες από σφοδρές καταιγίδες και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο εκτροχιασμός να οφείλεται σε κατολίσθηση», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Τόμας Στρομπλ. Σε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος, οι ράγες φαίνονται θαμμένες κάτω από χώμα.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι στο τρένο επέβαιναν 100 άνθρωποι, από τους οποίους τραυματίστηκαν 50, εκ των οποίων περίπου οι μισοί σοβαρά. Ανάμεσα στους τρεις νεκρούς είναι υπάλληλος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), διευκρίνισε εξάλλου η εκπρόσωπος τους Σαρλότε Τσίλερ.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μέσω Χ, τονίζοντας πως ζήτησε από τα Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών να υποστηρίξουν τα σωστικά συνεργεία με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Η ρωσική Aeroflot υπέστη βλάβη στα πληροφοριακά της συστήματα-Χάκερς ανέλαβαν την ευθύνη
Προκλητικός ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα στην απολογία του-«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε αγορά τροφίμων στην Μπανγκόκ-Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε ανθρώπους
Κατέκαψε το 1,3% του νησιού η φονική πυρκαγιά-«Οι κοινότητες χρειάζονται δεκαετίες για να ανακάμψουν»
Απομένουν πέντε μάρτυρες για την υπόθεση Γιαννάκη-Πίεση και στις δύο πλευρές για ολοκλήρωση τη διαδικασίας
Στον Ιεζεκιήλ δόθηκε η ανώνυμη πληροφορία για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών-«Όσο ηλίθια κι αν είναι, δεν μπορώ να αδιαφορήσω»
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Αϊκούτ για λόγους υγείας
Έως και 20 εκατομμύρια το κόστος από τη φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό
Οκτώ οι τραυματίες στο Κίεβο από ρωσική επιδρομή-Ανάμεσά τους παιδί τριών ετών