Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε κόμβους και αυτοκινητόδρομους

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιουλίου 2025 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου «Εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε τρεις κόμβους Λυμπιών, Ζυγίου και Καλαβασού-Χοιροκοιτίας και στην περιοχή ΓΣΠ στους αυτοκινητόδρομους Α1 και Α2».

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2025.  Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 40 εβδομάδες, ενώ η περίοδος ευθύνης ελαττωμάτων ορίστηκε στους 18 μήνες. Η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται εντός Δεκεμβρίου 2025.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους, και οι πληρωμές θα γίνονται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι €2.249.303, εξαιρουμένου του ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται, το έργο αφορά εργολαβική εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση οδικού φωτισμού στους τρεις κόμβους Λυμπιών, Ζυγίου και Καλαβασού-Χοιροκοιτίας και στην περιοχή ΓΣΠ από Λευκωσία προς Λεμεσό, στους αυτοκινητόδρομους Α1 και Α2, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Το έργο αφορά εργολαβική εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση οδικού φωτισμού στους τρεις κόμβους Λυμπιών, Ζυγίου και Καλαβασού-Χοιροκοιτίας και στην περιοχή ΓΣΠ από Λευκωσία προς Λεμεσό, στους αυτοκινητόδρομους Α1 και Α2, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει: Εγκατάσταση οδικού φωτισμού στους τρεις κόμβους Λυμπιών, Ζυγίου και Καλαβασού-Χοιροκοιτίας και στην περιοχή ΓΣΠ από Λευκωσία προς Λεμεσό, στους αυτοκινητόδρομους Α1 και Α2, προμήθεια και εγκατάσταση οδικού φωτισμού, προμήθεια και εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας, εργασίες οδικής σήμανσης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με ανοικτή διαδικασία και ως κριτήριο ανάθεσης έχει οριστεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της χαμηλότερης τιμής, όπως αναφέρεται.

Πρόκειται για έργο τεχνικό που κατατάσσεται στη Β΄ τάξη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικοί φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στα έγγραφα του διαγωνισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες