Ζητά παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το ΑΚΕΛ-«Οι δηλώσεις περί άτυχους περιστατικού, επιβεβαιώνουν την απουσία ευθιξίας»

Επανέρχεται με νέα ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, αναφορικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μαλιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο συμπολιτών μας, τον τραυματισμό δεκάδες ανθρώπων, καθώς και ανυπολόγιστες ζημιές σε κατοικίες και περιουσίες των κοινοτήτων της ορεινής Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «δύο εικοσιτετράωρα μετά το ξέσπασμα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στον τόπο η Κυβέρνηση δεν έχει ψελλίσει μια απολογία. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Κυβέρνηση του συνεχίζουν να αρνούνται τις βαρύτατες ευθύνες τους, που οδήγησαν στην τεράστια οικολογική καταστροφή με την απώλεια ζωών και την καταστροφή περιουσιών χιλιάδων συμπολιτών μας».

«Οι δε δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης "περί άτυχους περιστατικού" για το θάνατο δύο συνανθρώπων μας μαρτυρεί ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής αλλά επιβεβαιώνει την απουσία ευθιξίας που επέδειξε και σε άλλες περιπτώσεις. Αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη με την παραίτηση των δυο αρμόδιων υπουργών -ως των πολιτικών προϊστάμενων- έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα επιτιθέμενη σε όσους της ασκούν κριτική», πρόσθεσε παράλληλα.  

Επιπλέον τονίζει πως, «το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αφήσει τις ευθύνες να μείνουν για άλλη μια φορά ορφανές. Με πρωτοβουλία του έχει οριστεί κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος για συζήτηση των ευθυνών αλλά και των πολλών ζητημάτων που προκύπτουν».

«Τούτη την ώρα είναι επίσης σημαντικό να εργαστούμε για την αποκατάσταση των ζημιών και την στήριξη όσων έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Προς αυτή την κατεύθυνση την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιουλίου αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και του λαϊκού κινήματος με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές και θα έχει συνάντηση με τους κοινοτάρχες και τις κοινοτικές αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ηχούν οι καμπάνες για εκκένωση της Λόφου
Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη Γαλλία-Αυτοκίνητο κατέπεσε πάνω σε θεατές, δύο νεκροί