Ανυπολόγιστες ζημιές στο Βουνί, ενδεχόμενο να κάηκαν 100 σπίτια-Προσπάθεια επαναφοράς ηλεκτρισμού
11:26 - 24 Ιουλίου 2025

Ανυπολόγιστες ζημιές υπέστη το Βουνί από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην ημιορεινή Λεμεσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Ματθαίος Πρωτόπαπας, ο οποίος ανέφερε ότι τα καμένα σπίτια μπορεί να φτάνουν και τα 100. Είπε, ακόμα ότι ένας από τους κατοίκους νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η καταγραφή των ζημιών ξεκινά από σήμερα, είπε ο κ. Πρωτόπαπας, σημειώνοντας ότι κάηκαν σπίτια ακόμα και στο κέντρο του χωριού. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 15 καμένα σπίτια από την περιοχή που πλήγηκε λιγότερο, όμως ανέφερε ότι εκτιμάται πως είναι πολλαπλάσια στην ανατολική πλευρά του χωριού. Πρόσθεσε, δε, ότι κάηκε και το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, που βρίσκεται πάνω στον κύριο δρόμο λίγα μέτρα έξω από το χωριό.
Το Βουνί περικυκλώθηκε από τις φλόγες νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της κοινότητας να καταγγέλλει ότι δεν έλαβαν εξ αρχής βοήθεια από δυνάμεις πυρόσβεσης. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από χθες από το χωριό, το οποίο παραμένει χωρίς ρεύμα και γίνονται προσπάθειες, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, για να λειτουργήσουν κάποιες γεννήτριες για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στην παρούσα φάση.
Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, παραμένουν στο χωριό μόνο άτομα του Κοινοτικού Συμβουλίου, αφού πέρασαν μία άυπνη νύχτα στο χωριό, για να προχωρήσουν με καταγραφή των ζημιών και κάλυψη άμεσων αναγκών.
Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων, ο κοινοτάρχης είπε ότι ένα άτομο με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- «Κινδύνευσαν σπίτια, άνθρωποι πονούσαν και δεν μπορούσαν να τα εγκαταλείψουν»
- Εκκένωναν αυτοβούλως το Σουνί-Ζανατζιά οι κάτοικοι-Έσβηναν μόνοι τους τις φωτιές
- Στάχτες και αποκαΐδια… Εικόνες καταστροφής την επόμενη μέρα της φονικής πυρκαγιάς (vid&pics)
- Ψάχνουν στοιχεία για να ταυτοποιήσουν τις δύο σορούς που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες από τη φονική πυρκαγιά
- Απέτυχε ο απεγκλωβισμός των κατοίκων στη Λόφου, περικυκλώθηκαν από την φωτιά-Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια
- Δύο εγκαυματίες στη Λευκωσία, δεκαέξι άτομα δέχθηκε το νοσοκομείο Λεμεσού-Εισαγωγή και στο Τρόοδος
- Από το πράσινο στο μαύρο, κάηκε το δάσος στο Σούνι-«Μία καταστροφή, είμαστε ένα καμένο χωριό»