«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς

Την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στα κατεχόμενα, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συγκρότησής του, ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Σερντάρ Ντενκτάς, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το νέο κόμμα θα ονομάζεται TAM PARTİ, δηλαδή Κόμμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Αγώνα (Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi, TAM PARTİ). Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς, κύριος στόχος του κόμματος είναι «η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και ο αγώνας κατά της αδικίας και της ανομίας». Η συντομογραφία «TAM» στα τουρκικά σημαίνει «πλήρες, ολόκληρο», αλλά παραπέμπει επίσης στη «σωστή στιγμή» και τη «σαφήνεια».

Το λογότυπο του κόμματος είναι μια ελιά με βαθιές ρίζες, συμβολίζοντας, όπως εξηγεί, τη σύνδεση με τη γη, τις αξίες, την εμπειρία και τη γονιμότητα.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι το «μπλε του Ετζεβίτ» και το μαύρο. Το μπλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντιπροσωπεύει για τους Τουρκοκύπριους την ελπίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ το μαύρο συμβολίζει τη δύναμη, την ηγεσία και την «εξέγερση ενάντια στις παρούσες συνθήκες».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς προανήγγειλε ότι τα στελέχη, το καταστατικό και το όραμα του κόμματος θα παρουσιαστούν επίσημα σε συνέντευξη Τύπου το προσεχές διάστημα, κλείνοντας την ανάρτησή του με το σύνθημα: «Τώρα είναι η ώρα του TAM!».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία
«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς
Θίχτηκε ο Ακιντζί από τους χαρακτηρισμούς Ερντογάν περί παράγκας για το «προεδρικό»-Η ανάρτηση του 2021
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης μετά την απόφαση για τις κάμερες-«Δεν έκανε τίποτα για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις»
«Ο ρόλος του ΗΒ στην προκειμένη φάση είναι υποστηρικτικός»-Τι αναφέρει το ΥΠΕΞ της Βρετανίας
Δέσμευση ΠτΔ ότι θα θέσει το θέμα αγνοουμένων στην Τουρκία στο πλαίσιο των ΜΟΕ προς τους συγγενείς
To κόβει στον Χριστοδουλίδη ο Ερντογάν-«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο»
Τελετή επαναπατρισμού οστών 16 Ελλαδιτών ηρώων της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν στην εισβολή-«Η Κύπρος σας ευγνωμονεί»
Καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το Υπουργείο Εξωτερικών