Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»

«Εξαιρετικά σημαντικά» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν τα μηνύματα που έστειλε με τις δηλώσεις του από την Νέα Υόρκη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν στο Κυπριακό, ο οποίος έκανε λόγο για αρνητικές συνέπειες του υφιστάμενου στάτους κβο για τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε σε φόρμουλα «win-win», σε «ενσυναίσθηση για την άλλη πλευρά», «απόρριψη μιας εξίσωσης που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα δικαιώματά τους» λέγοντας παράλληλα ότι η Τουρκία δεν είναι η πλευρά «που αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του για τις εξελίξεις στην Νέα Υόρκη, ο κ. Ερχιουρμάν, που είναι επίσης υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές», σημείωσε ότι οι προσδοκίες από την άτυπη συνάντηση είναι χαμηλές κι όλοι συμφωνούν ότι τα ΜΟΕ που βρίσκονται στην ατζέντα αυτής της συνάντησης είναι ασύμβατα με το επίπεδό της. «Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι τα λόγια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, είναι σημαντικά» είπε και παρέθεσε μέρος των δηλώσεών του.

Ο κ. Ερχιουρμάν έγραψε πως το υφιστάμενο στάτους κβο δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε αποδεκτό. «Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τους Τουρκοκύπριους και την εγγυήτρια δύναμη της Τουρκίας. Οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματία και ο διάλογος δεν πρέπει να αποφεύγονται. Η επίτευξη μιας λύσης που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές μέσω αμοιβαίας ενσυναίσθησης είναι ζωτικής σημασίας για τη διαρκή σταθερότητα τόσο στο νησί όσο και στην περιοχή» πρόσθεσε.

Κατά τη γνώμη του, κατέληξε, αυτά είναι σημαντικά σημεία που θα πρέπει να υπογραμμιστούν και να ληφθούν υπόψη από όλα τα μέρη όταν σκέφτονται το μέλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»
LIVE: Συνεδριάζει ξανά η Ολομέλεια-Η ώρα των τελικών αποφάσεων στη Νέα Υόρκη
Αναστέλλονται οι εναέριες δραστηριότητες στα κατεχόμενα για τους «εορτασμούς» της εισβολής