Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, με το κουβάρι να ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα και νέα στοιχεία να φωτίζουν τις κινήσεις των δραστών, αλλά και τον ρόλο της πρώην συζύγου του θύματος, που παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Πολωνός καθηγητής είχε στο παρελθόν καταθέσει μήνυση κατά του σημερινού συντρόφου της πρώην συζύγου του για απειλή και σωματική βλάβη, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πως η μεταξύ τους αντιπαράθεση είχε παρελθόν, ενώ αποδεικνύεται ότι το θύμα φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς, εμφανίστηκε σχεδόν μετανιωμένος, λέγοντας: «Δεν άντεχα να τη βλέπω άλλο στεναχωρημένη και αγχωμένη, και είπα θα το κάνω. Εγώ τα έχω κάνει όλα». Ο ίδιος φαίνεται να επιχείρησε να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, ωστόσο τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν προκύψει περιγράφουν οργανωμένη δράση με γνώση και συνεργασία της πρώην συζύγου.

Όπως προκύπτει από την απολογία του, ο δράστης στρατολόγησε τρεις συνεργούς –δύο υπηκόους Αλβανίας και έναν υπήκοο Βουλγαρίας– λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να πάμε κάπου να τραμπουκίσουμε κάποιον που ενοχλεί την κοπέλα μου». Μάλιστα, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους, τους διαβεβαίωσε πως «αν χρειαστείτε δικηγόρους, θα πληρώσει η Νάντια. Μην ανησυχείτε. Εάν στραβώσει κάτι, είμαστε εντάξει».

Η νοικιασμένη Porsche και το αποτυχημένο άλλοθι

Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιήθηκε μια νοικιασμένη Porsche Cayenne, που σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε μέσω της εταιρείας ενοικίασης, οδηγώντας στα στοιχεία των δύο Αλβανών. Το όχημα φέρεται να παρακολουθούσε τον 43χρονο από τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στο Χαϊδάρι για συνεδρία με την πρώην σύζυγο και τα παιδιά τους, μέχρι την Αγία Παρασκευή όπου στήθηκε το φονικό καρτέρι.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο εκτελεστής φέρεται να εγκατέλειψε τους συνεργούς του και να επιβιβάστηκε σε ταξί με προορισμό το Ναύπλιο, επιχειρώντας να κρυφτεί. Παράλληλα, είχε δώσει το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του σε άλλο πρόσωπο, προκειμένου να δημιουργήσει ψευδές άλλοθι ότι δήθεν βρισκόταν στην Αργολίδα και όχι στον τόπο του εγκλήματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι το όπλο της δολοφονίας, κατά δήλωσή του, το προμηθεύτηκε από την Ομόνοια, χωρίς να έχει γίνει ακόμα εφικτός ο εντοπισμός του.

Η φωτογραφία που καίει την πρώην σύζυγο

Όσον αφορά την πρώην σύζυγο του καθηγητή, φέρεται να επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος: αμέσως μετά τη δολοφονία έκλεισε το τηλέφωνό της και έσβησε όλα τα δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κινητό της μια φωτογραφία του θύματος τραβηγμένη από πίσω, την ημέρα της δολοφονίας, που δείχνει τι ακριβώς φορούσε – γεγονός που, σύμφωνα με τις Αρχές, τεκμηριώνει τον ρόλο της στην προετοιμασία του εγκλήματος. Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί σε ποιον στάλθηκε η εικόνα.

Παράλληλα, αν και το κινητό του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου δεν έχει εντοπιστεί, οι έρευνες αποκάλυψαν πως οι επικοινωνίες του με την πρώην σύζυγο γίνονταν μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Signal, χρησιμοποιώντας αριθμό που ανήκε στον γιο της.

Όλα αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την πεποίθηση των Αρχών πως επρόκειτο για μια προμελετημένη δολοφονία, με ξεκάθαρη εμπλοκή περισσότερων προσώπων. Οι τέσσερις άνδρες έχουν ήδη ομολογήσει, ενώ η γυναίκα επιμένει στην άρνηση κάθε εμπλοκής. Η υπόθεση οδηγείται πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει ανθρωποκτονία από πρόθεση, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή-Καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους

Δειτε Επισης

«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες ντροπής από τη Χίο, τραμπούκισαν 13χρονα παιδιά σε αγώνα πόλο-«Να πάνε στον πάτο»
Π. Μαρινάκης: Οι κινήσεις της Λιβύης δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα
Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του
Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι τέσσερις συνεργοί της
Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή-Καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους
Δέχεται λεκτικές επιθέσεις από συγκρατούμενες της η Μουρτζούκου-Νέα καταγγελία για τον θάνατο και έκτου βρέφους
Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη: «Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», απαντά η Ελλάδα
Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο και τέσσερα άτομα για την δολοφονία του καθηγητή στην Αγ. Παρασκευή