Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
15:58 - 15 Ιουλίου 2025

«ΔΗΣΥ κι ΕΛΑΜ επανέλαβαν και φέτος την πρόκλησή τους σε βάρος του λαού μας, καταθέτοντας δάφνινα στεφάνια στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.
«Αμφότεροι γνωρίζουν ότι τα δάφνινα στεφάνια κατατίθενται για ήρωες και δεν έχουν να κάνουν με το θρησκευτικό μνημόσυνο στο οποίο προφανώς κανείς δεν αντιτίθεται. Εντούτοις, ΔΗΣΥ κι ΕΛΑΜ επιμένουν να αποδίδουν τιμές ήρωα σε όσους συμμετείχαν κατά το πραξικόπημα στην επίθεση στο Προεδρικό», δήλωσε το κόμμα.
Υποστήριξε πως «αυτές οι ενέργειες δεν είναι απλώς κινήσεις στο πλαίσιο του μεταξύ τους διαγωνισμού για προσεταιρισμό των απομειναριών του πραξικοπήματος. Αυτές οι πολιτικές επιλογές επιβεβαιώνουν ότι η δεξιά και η ακροδεξιά ουδέποτε έχουν καταδικάσει ειλικρινά το φασιστικό έγκλημα της 15ης Ιουλίου και την εοκαβήτικη τρομοκρατία. Άλλωστε δεν τιμούν μόνο όσους εκτέλεσαν τις διαταγές της προδοσίας, τιμούν ακόμα πιο πανηγυρικά τους ίδιους τους εγκέφαλους της προδοσίας και της φασιστικής τρομοκρατίας της εποχής», σημείωσε περαιτέρω.
«Το ΑΚΕΛ διαμηνύει ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με αυτή τη χυδαία πρόκληση και με την ιδεοληπτική επιχείρηση να αναποδογυριστεί η ιστορική αλήθεια για το 1974. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα επιμένει να λέει τους ήρωες ήρωες και τους προδότες προδότες», κατέληξε.
