M. Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης χαιρέτισε την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, τροποποίησης του Συντάγματος και άλλων τριών βασικών νόμων που προνοούν τη δημιουργία χωριστού Διοικητικού Εφετείου και χωριστής διοικητικής δομής υπό το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ως επίσης τη λειτουργία δύο Ανωτάτων Δικαστικών Συμβουλίων, σημειώνοντας ότι με την ψήφιση ενισχύεται η αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης και διαφάνεια.

Σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι οι νέες ρυθμίσεις διασφαλίζουν την εξειδίκευση στη διοικητική δικαιοσύνη, επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη άσκηση της αναθεωρητικής δικαιοδοσίας και ενισχύουν τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στους διορισμούς και προαγωγές των Δικαστών.

Τέλος, επαναλαμβάνει την προσήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων και την επιθυμία του για συνέχιση της αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την υπερψήφιση και άλλων βασικών νομοσχεδίων, προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα