Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Κύπρος-Σε ισχύ από το μεσημέρι η νέα κίτρινη προειδοποίηση

Σε ισχύ τίθεται από το μεσημέρι η νέα κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για υψηλές θερμοκρασίες, που θα φθάσουν στους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη.

Η προειδοποίηση αφορά τις ώρες από τις 12:00 μέχρι τις 17:00, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικά αυξημένης χαμηλής νέφωσης ή ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και προοδευτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη, κυρίως στα ανατολικά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι την Κυριακή, για να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία
Αποδέχτηκαν την συμβιβαστική λύση του Προέδρου για τις επιπρόσθετες μόνιμες θέσεις οι εκπαιδευτικοί
Πλησιάζει το ρεκόρ ζήτησης το ηλεκτρικό ρεύμα-Αγγίζει τα 1090 MW
Σκεπτικισμό και αισιοδοξία εκφράζει η «πρωτοβουλία για μια ανθρώπινη Έγκωμη» για την κρατική έκθεση
Β. Πάλμας: Αναγκαία η διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων
Πρόταση νόμου από Ατταλίδου για μηδενικό ΦΠΑ σε πάνες και προϊόντα γυναικείας υγιεινής
Καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει τον Λεβέντ απέναντι στην Τουρκία η Ένωση Συντακτών
Πραγματοποιείται πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ-Χρονοδιάγραμμα δέκα ημερών για συγκλίσεις
Συνεχίζονται οι διαφωνίες Μεταφορέων Α' και Υπουργείου Μεταφορών-Ασταμάτητες οι διαβουλεύσεις
Πολλαπλές συντάξεις, εξοικονόμηση νερού, νόμος για τις συγκεντρώσεις στην ατζέντα της Ολομέλειας της Βουλής