Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου

Μπαράζ διασώσεων μεταναστών σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, με τη συνδρομή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής και παραπλεόντων πλοίων. Συνολικά 126 αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λέμβους και διασώθηκαν σε τρεις διαφορετικά περιστατικά υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ανέμους 3-4 μποφόρ.

Στην πρώτη επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, διασώθηκαν 44 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβο, αφού εντοπίστηκαν από δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά στη θαλάσσια περιοχή 39 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ακολούθησε δεύτερο περιστατικό διάσωσης, με 38 αλλοδαπούς να εντοπίζονται σε λέμβο από παραπλέον πλοίο με σημαία Δανίας, στη θαλάσσια περιοχή 22 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες, με ανέμους βορειοδυτικούς 4 μποφόρ, και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν επίσης στην Αγία Γαλήνη.

Στην τρίτη επιχείρηση, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 44 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε λέμβο μόλις 0,3 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά ευνοϊκές, με ανέμους 3 μποφόρ, και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου.

Σύμφωνα με τις αρχές, όλες οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή απώλειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες μεταφοράς και την ταυτοποίηση των διακινητών, ενώ παραμένει υψηλή η επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των συνεχών μεταναστευτικών ροών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Ζημιές στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου από τα 5,3 Ρίχτερ-Συνεχίζουν να φθάνουν προσκυνητές παρά τον σεισμό
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της