Πράσινο Ολομέλειας για αυστηροποίηση ποινής στέρησης άδειας σε περίπτωση πρόκλησης θανατηφόρου

Αυξάνεται από τρεις μήνες σε δύο έτη το μέγιστο χρονικό διάστημα το οποίο δύναται να επιβάλει το δικαστήριο για την ποινή στέρησης του δικαιώματος κατοχής ή εξασφάλισης άδειας οδήγησης στην περίπτωση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, η οποία δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια.

Η Βουλή ψήφισε το απόγευμα ομόφωνα πρόταση νόμου του Βουλευτή ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, η προτεινόμενη τροποποίηση κρίνεται σκόπιμη, καθώς το υφιστάμενο μέγιστο χρονικό διάστημα στέρησης της άδειας οδήγησης σε περίπτωση πρόκλησης θανάτου κρίνεται ανεπαρκές.

Περαιτέρω, επισήμανε την ύπαρξη ανομοιομορφίας, εφόσον για άλλα αδικήματα στα οποία δεν υπάρχει πρόκληση θανάτου η χρονική περίοδος στέρησης της άδειας οδήγησης είναι μεγαλύτερη.

Ο κ. Πασιουρτίδης είπε ότι η πρόταση θέλει να συμβάλει στον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου καθιστώντας το πιο δίκαιο,  αναφέροντας ότι αν δεν δώσεις δείγμα σε έλεγχο αλκοόλης η ποινή είναι δύο χρόνια και για νάρκοτεστ τρία ενώ για πρόκληση θανάτου η ποινή δεν κρίνεται επαρκής.

Εξήγησε όμως ότι δεν σημαίνει ότι όσοι καταδικάζονται θα στερούνται την άδεια οδήγησης για αυτό το διάστημα.

Ο Βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι η πρόταση έρχεται να διορθώσει ένα πρόβλημα και γι' αυτό την ψηφίζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στον Πρετεντέρη-Είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο