Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Ανώτατο έφεση εκκαθαριστή περιουσίας Α. Βγενόπουλου κατά ΕΚΚ

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο Κύπρου στη δευτεροβάθμια δικαιοδοσία του απέρριψε έφεση υπέρ της εφεσίβλητης και εναντίον του εφεσείοντα στην υπόθεση Έφεσης κατά απόφασης Διοικητικού Δικαστηρίου με τον Παναγιώτη Αρμαμέντο ως Εκκαθαριστή της Κληρονομιαίας Περιουσίας του αποβιώσαντος Ανδρέα Βγενόπουλου (Εφεσείοντας/Αιτητής) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Εφεσίβλητη/Καθ’ ης η αίτηση). 

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Αντικείμενο της υπό κρίση έφεσης ήταν η απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης του εφεσείοντα, η οποία στρεφόταν κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) να επιβάλει στον Ανδρέα Βγενόπουλο συνολικό πρόστιμο ύψους €705.000 για έξι παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς. Οι  τέσσερις από αυτές αφορούσαν παραβιάσεις του   άρθρου 20(4)  του περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμος (Ν. 114(Ι)/2005) και οι δύο αφορούσαν παραβιάσεις του άρθρου 40(1) του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Νόμου του 2007 (Ν. 190(Ι)/2007).   

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος απεβίωσε μετά την καταχώριση της πιο πάνω προσφυγής του (στο εξής ο αποβιώσας), κατά τον ουσιώδη χρόνο κατείχε τη θέση του μη Εκτελεστικού Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank Public Co. Ltd (στο εξής η Marfin).

Ο αποβιώσας, αμφισβήτησε την νομιμότητα της απόφασης της ΕΚΚ και το πρωτόδικο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στην απόφασή του ανέλυσε τους λόγους έφεσης και το σκεπτικό και κατέληξε ότι «η έφεση απορρίπτεται με έξοδα, εκ συνολικού ποσού €4.000, πλέον Φ.Π.Α., εάν υπάρχει, υπέρ της εφεσίβλητης και εναντίον του εφεσείοντα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας-Κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση
Λαμβάνονται καταθέσεις για τους πυροβολισμούς σε εταιρεία στη Λεμεσό-Νέες έρευνες στο σημείο
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Χάθηκαν τα ίχνη της 26χρονης Κατερίνας από το χώρο διαμονής της (pic)
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο