Αντιδρά το Κόμμα για τα Ζώα για την ευθανασία των σκυλιών-«Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά αλλά ανεύθυνοι κηδεμόνες»

Πήρε θέση το Κόμμα για τα Ζώα, αναφορικά με τις οδηγίες για ευθανασία των τριών σκυλιών, που επιτέθηκαν σε μικρά παιδιά και 25χρονη στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, αναφέρει πως, «πέραν από το γεγονός ότι έχει ταχθεί ενάντια στην οποιαδήποτε ευθανασία (δολοφονία) των οποιονδήποτε ζώων, και είναι θέμα το οποίο εξετάζεται στην βουλή, για απόσυρση του σχετικού άρθρου από τον νόμο νπερί σκύλω και του ευημερίας.

Πέραν τούτου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, εν όψη απόφασης για ευθανασία σκύλων οι οποίοι βρέθηκαν ‘ένοχη’ για επίθεση σε πολίτες, τάσσεται ενάντια σε αυτή την εύκολη διαδικασία».

Επιπλέον τονίζει πως, «με συνοπτικές διαδικασίες, και γιατί μέσα στην σχετική νομοθεσία συνεχίζει να υπάρχει το σχετικό άρθρο περί ευθανασίας, θεωρούμαι ότι στην τελική και όπως το έχει αναλύσει το κόμμα πάρα πολλές φορές, Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά αλλά ανεύθυνοι κηδεμόνες».

«Προειδοποιούμαι ότι, εάν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, προχωρήσουν στην ευθανασία των αθώων σκύλων, αυτό που θα καταφέρουν είναι να επιβεβαιώσουν τις δικές τους αδυναμίες και ευθύνες, το κενό στην νομοθεσία και μια τέτοια πράξη θα τους δάκτυλο δείχνει η κοινωνία των πολιτών. Κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως αντιθέτου, ακόμα και στην περίπτωση των σκυλιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγούνται σε ευθανασία οι τρεις σκύλοι που επιτέθηκαν σε παιδιά και 25χρονη-«Η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει τα βασικά»

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 προϊόντα μαϊμού από κατάστημα στην Πάφο
Τριανταφυλλίδης: Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και ακόμα όχι η πελάτισσα μου, ζητούμε επίσημη ενημέρωση
Στη ΜΕΘ 17χρονος που τραυματίστηκε από την αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια-Υποβλήθηκε σε επέμβαση 15χρονος
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ
Νέες καταγγελίες για την απάτη με SMS για δήθεν πληρωμή εξώδικων-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Έπεσαν νέες προαγωγές, προκαλούν παρενέργειες-Προς το παρόν δεν έγιναν μεταθέσεις
Αρχίζει η πειθαρχική δίωξη Κατσουνωτού δήλωσε ο Χαρτσιώτης-Σταύρου και Κωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής
Σε πολυτραυματισμό οφείλεται ο θάνατος του 74χρονου που σκοτώθηκε από ανατροπή βυτιοφόρου στη Λεμεσό
Συνελήφθησαν όλοι εμπλεκόμενοι της αιματηρής συμπλοκής-Επαναξιολογούνται τα κίνητρα της υπόθεσης