Το Δικαστήριο απέρριψε αγωγή κατά Δήμου Πάφου για το «Χάνι του Ιμπραήμ»

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απέρριψε αγωγή εναντίον του Δήμου Πάφου με την οποία διεκδικούνταν από πρώην μισθωτή τ/κ ιδιοκτησίας υποστατικού, αναγνωριστικά διατάγματα και αποζημιώσεις πέραν των 45 χιλιάδων ευρώ, λόγω της έναρξης των εργασιών ανάπλασης και εξωραϊσμού του κτιριακού συγκροτήματος «Χάνι του Ιμπραήμ» στο παραδοσιακό κέντρο της Πάφου, ένα έργο της τάξης των € 2.8 εκατ., το οποίο λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο από το 2019, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

«Εννέα χρόνια μετά την καταχώρηση της αγωγής, με απόφαση του Δικαστηρίου ημερ. 30.5.2025 δικαιώθηκε ο Δήμος Πάφου και προσωπικά ο Δήμαρχος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα επικρίθηκε άδικα και υπερβολικά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «για εμπλοκή στη διαδικασία, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εφάρμοσε ο Υπουργός Εσωτερικών ως Κηδεμόνας και η Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών».

Οι ενέργειες του Δήμου, εκ του αποτελέσματος, κρίθηκαν ορθές και σύννομες ενώ από την άλλη απορρίφτηκε ως αβάσιμη η απαίτηση εναντίον του Δήμου Πάφου και αποφασίστηκε η καταδίκη του ενάγοντα στα δικηγορικά έξοδα, προστίθεται.

Το Δικαστήριο στα συμπεράσματά του επισημαίνει, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ότι «δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή ή ανάμειξη» του Δήμου «στη διαδικασία ανάκτησης κατοχής των Υποστατικών ή απομάκρυνσης των αντικειμένων και εμπορευμάτων του ενάγοντος».

Αναφορικά δε με την παρουσία του Δημάρχου στον χώρο επισημάνθηκε ότι «δεν συνιστά τεκμήριο εμπλοκής του στη διαδικασία, αλλά απλή επιτόπια παρακολούθηση λόγω ενδιαφέροντος για την ανάπλαση του Χανιού του Ιμπραχήμ».

Ο Δήμος Πάφου εκπροσωπήθηκε στην δικαστική διαδικασία από το Δικηγορικό Γραφείο της κ. Μαριλένας Πατσαλίδου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχοι οι πέντε για την ανθρωποκτονία του Δωρόθεου-«Τα χτυπήματα που επέφεραν τον θάνατο, έγιναν από όλους»
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair λόγω σφοδρών αναταράξεων-Εννέα τραυματίες
Επιβεβαίωσε την έφεση Τυχικού η Αρχιεπισκοπή-Παραμένει τοποτηρητής ο Αρχιεπίσκοπος μέχρι την απόφαση Πατριαρχείου
Ν. Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτες οι αναφορές στο βιβλίο, δεν εγκρίθηκε από το Υφυπουργείο
Διαβλέπει τις «προεκλογικές» σκοπιμότητες ο ΠτΔ και δεν ακολουθεί-« Το θέμα της Ολγκίν δεν είναι οι σφετεριστές»
Τροποποιείται η νομική αρωγή για να αποφεύγονται τα μονοπώλια δικηγόρων και η άγρα πελατών
Κάλεσμα για αποφυγή νεροπολέμου από Παναγιώτου-Συστάσεις προς τους πολίτες για εξοικονόμηση ενόψει κατακλυσμού
Ανατροπή δεδομένων για Τυχικό-Φέρεται να προσέφυγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την έκπτωσή του
Σε δίλημμα ο ΟΚΥπΥ για το μέλλον της Μονάδας Νεογνών στο Μακάρειο-Η καθυστέρηση και τα δύο σενάρια
Τον Οκτώβριο του 2025 αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας Γενετικής