Εξαίρεση καλλιτεχνών στην τ/κ συνοικία Σκάλας από αγοραίο ενοίκιο ζητά η Επιτροπή Προσφύγων

Τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά των καλλιτεχνών στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων και ειδικά το ενδεχόμενο επιβολής αγοραίου ενοικίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλας δραστηριοποιούνται γύρω στους 15 καλλιτέχνες, εκ των οποίων κεραμίστες, ζωγράφοι, γλύπτες.

Όπως εξήγησε, «η Υπηρεσία Διαχείρισης των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών τους έστειλε ειδοποίηση για επιβολή αγοραίου ενοικίου, κάτι το οποίο τους δυσκολεύει πάρα πολύ να συνεχίσουν», για να σημειώσει ότι «αναγνωρίζεται  το έργο, το οποίο έχουν επιτελέσει τόσα χρόνια στην περιοχή».

«Πολλοί μαθητές, πολλά σχολεία διοργανώνουν εκδρομές και πολλοί τουρίστες βάζουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων τους τη συγκεκριμένη γειτονιά. Από εκεί έχει ξεκινήσει η Μπιενάλε, μια διεθνής εκδήλωση, με 100 συμμετοχές από 40 κράτη και επισκεψιμότητα γύρω στις 100 χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή», ανέφερε.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι άδικο τώρα που πήρε αξία από αυτούς τους ανθρώπους η περιοχή να θέλουν να διώξουν τους καλλιτέχνες και να κάνουν την περιοχή Μακένζι», για να προσθέσει πως τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων ζήτησαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών να επανεξετάσει το θέμα.

Ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα -όταν θα συζητούν τους κανονισμούς- έχουν ζητήσει από το Υφυπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει πρόταση, ούτως ώστε να εξαιρεθούν από το αγοραίο ενοίκιο οι καλλιτέχνες, που είναι στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ σημείωσε πως η Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ανέλαβε τη δέσμευση να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους, αφού αναγνωρίζουν την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει SHEIN στην Κομισιόν ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για dark patterns-«Προϊόντα περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες»
«Ευθύνη των εκπαιδευτικών η ασφάλεια παιδιών στον σχολικό χώρο»
Πάνω από επτά εκατ. για πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών-Χρηματοδοτική διευκόλυνση για φωτοβολταϊκά
Προκλητική πρόταση νόμου στη Βρετανία-Προωθούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα, πανηγυρίζει το ψευδοκράτος
Εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε βάρος του πρώην βαρυποινίτη του φέρεται να γιόρτασε την αποφυλάκιση του με πυροβολισμούς
Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων ετησίως καταλήγουν στους ωκεανούς
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για τον σεισμό-Ελαφρά αισθητός στην Κύπρο
Φρικτή η δολοφονία των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους-Τις έπνιξε με σακούλα στο κεφάλι, είχε δέσει τα χέρια τους
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)