Έτοιμο να παρουσιάσει πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με τα κοινοτικά νηπιαγωγεία το Υπ. Παιδείας

Έτοιμο να παρουσιάσει συγκροτημένη πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα των κοινοτικών νηπιαγωγείων είναι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), το οποίο αναφέρει επίσης ότι παρά την επίσημη πρόσκληση προς τις συντεχνίες για απόσυρση των απεργιακών μέτρων και συνέχιση του διαλόγου που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΝ αναφέρει ότι «κατανοεί απόλυτα την ταλαιπωρία που προκαλείται στις οικογένειες που επηρεάζονται από τη  σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των νηπιαγωγών που εργοδοτούνται στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία».

«Παρά την επίσημη πρόσκληση προς τις Συντεχνίες που εκπροσωπούν τις νηπιαγωγούς, για απόσυρση των απεργιακών μέτρων και συνέχιση του διαλόγου που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο του 2025, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει θετική ανταπόκριση», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΑΝ, «διαχρονικά, στηρίζει τον θεσμό των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στο πλαίσιο της προσχολικής εκπαίδευση».

Το ΥΠΑΝ, σημειώνεται, «πιστεύει ακράδαντα  ότι ο διάλογος αποτελεί τη μόνη οδό για την επίλυση διαφορών και την προώθηση λύσεων».

«Ταυτόχρονα, είναι έτοιμο να παρουσιάσει συγκροτημένη πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας προς όφελος πρωτίστως των παιδιών, των οικογενειών και των ίδιων των εκπαιδευτικών», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Δειτε Επισης

Εκτιμήσεις για υποβολή λιβέλου πίστεως χωρίς αναφορά στη Σύνοδο της Κρήτης από Τυχικό-Εκπνέει το χρονοδιάγραμμα
Μικρό καλάθι κρατούν οι γονείς για την απόφαση για φοίτηση στα ειδικά σχολεία-«Δεν είναι η λύση»
Χρήζουν βελτιώσεων για να αδειοδοτηθούν τρία γήπεδα-Στάση αναμονής από την Αρχή
Ενημερώθηκαν για τις δόσεις από τον Έφορο Φορολογίας οι ομάδες-Τελεσίγραφο και αυστηρή επιτήρηση
Τέλος στην εποχή Σιζόπουλου στην ΕΔΕΚ-Εκλέγεται η νέα ηγεσία και ξεκινούν να χτίζονται γέφυρες
Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Συμφωνεί με ξενόγλωσσα στα δημόσια πανεπιστήμια, διαφωνεί με αυτοχρηματοδότηση η ΠΣΕΜ
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από σύγκρουση φορτηγού με δύο οχήματα στη Λεμεσό
Πλαστογράφησαν έγγραφα για να παραμείνουν στην Κύπρο-Έξι συλλήψεις
Εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της μετά από φωτιά στην Πάφο-Διασώθηκε μαζί με τον σκύλο της