Έτοιμο να παρουσιάσει πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με τα κοινοτικά νηπιαγωγεία το Υπ. Παιδείας

Έτοιμο να παρουσιάσει συγκροτημένη πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα των κοινοτικών νηπιαγωγείων είναι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), το οποίο αναφέρει επίσης ότι παρά την επίσημη πρόσκληση προς τις συντεχνίες για απόσυρση των απεργιακών μέτρων και συνέχιση του διαλόγου που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΝ αναφέρει ότι «κατανοεί απόλυτα την ταλαιπωρία που προκαλείται στις οικογένειες που επηρεάζονται από τη  σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των νηπιαγωγών που εργοδοτούνται στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία».

«Παρά την επίσημη πρόσκληση προς τις Συντεχνίες που εκπροσωπούν τις νηπιαγωγούς, για απόσυρση των απεργιακών μέτρων και συνέχιση του διαλόγου που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο του 2025, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει θετική ανταπόκριση», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΑΝ, «διαχρονικά, στηρίζει τον θεσμό των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στο πλαίσιο της προσχολικής εκπαίδευση».

Το ΥΠΑΝ, σημειώνεται, «πιστεύει ακράδαντα  ότι ο διάλογος αποτελεί τη μόνη οδό για την επίλυση διαφορών και την προώθηση λύσεων».

«Ταυτόχρονα, είναι έτοιμο να παρουσιάσει συγκροτημένη πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας προς όφελος πρωτίστως των παιδιών, των οικογενειών και των ίδιων των εκπαιδευτικών», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Δειτε Επισης

Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες, μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς
Απάντησαν όλοι καταφατικά εκτός από την Τουρκία για τις ημερομηνίες της πολυμερούς-«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε»
Συνέλαβε δύο πρόσωπα ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός-Πήγαν να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα
Στο κελί ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα-Τι ισχυρίστηκε
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό
Πυροβόλησε εν ψυχρώ την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε ο 54χρονος-Μαρτυρίες από κατοίκους
Απασφάλισε ο Κρις, συνδέει την καταγγελία για Κατσουνωτό-«Αστυνομικοί έλεγαν σε ανακρινόμενα πρόσωπα θέλουμε την κεφαλή της Άννας επί πίνακι»
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-«Είμαι πολύ περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά»
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Στην ατζέντα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή