Νεκρός από ισραηλινά πυρά 14χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη

Δεκατετράχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το επεισόδιο καταγράφτηκε σε χωριό βόρεια από τη Ραμάλα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μέσω X πως «εξουδετέρωσε τρομοκράτη» που «αποπειράθηκε να πετάξει πέτρες» σε δρόμο και «δυο μπουκάλια με επικίνδυνη ουσία» εναντίον μελών της μονάδας 636.

Δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για την ταυτότητα ούτε την ηλικία του «τρομοκράτη».

Η βία στη Δυτική Όχθη, ήδη σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο, εξερράγη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου 2023.

Έκτοτε τουλάχιστον 928 Παλαιστίνιοι, πολίτες και μέλη ένοπλων κινημάτων, έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφόδους εξτρεμιστών εποίκων ή άλλα βίαια επεισόδια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Παράλληλα, κατά επίσημα ισραηλινά δεδομένα, τουλάχιστον 33 Ισραηλινοί, πολίτες και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια εφόδων του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Ένα ερειπωμένο σπίτι στο επίκεντρο ερευνών στην Πορτογαλία
Τέλος στην πολιτική των μόνο δύο παιδιών ανά οικογένεια στο Βιετνάμ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Χωρίς συμφωνία ακόμη για τη Μονή Σινά-Διαβεβαιώσεις από την Αίγυπτο
Απαγωγές crypto-επιχειρηματιών στη Γαλλία-Συνελήφθη στο Μαρόκο 24χρονος ως ύποπτος
Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Πούτιν-«Η Μόσχα θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας»
Ο μικρός αδελφός της Μαντλίν Μακάν προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2028-Έρευνες για την εξαφάνισή της
Αγγίζουν τις 1.400.000 οι απώλειες στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας
Μπαίνει σε ισχύ την Πέμπτη ο νόμος για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων υπό ανάκληση