Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για διεθνείς πτήσεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας

Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για τη διέλευση διεθνών πτήσεων στα κεντρικά της χώρας και εν μέρει πάνω από τα δυτικά, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τον εναέριο χώρο του ανατολικού τμήματος της χώρας, ο οποίος χρησιμοποιείται για πτήσεις εσωτερικού, διεθνείς και πτήσεις διαμετακόμισης, ο εναέριος χώρος της κεντρικής και μέρους της δυτικής περιοχής της χώρας άνοιξε μόνο για διεθνείς πτήσεις και πτήσεις διαμετακόμισης.

Οι πτήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Τεχεράνης, δεν έχουν επαναληφθεί ακόμη, ενώ στην ιρανική πρωτεύουσα, τα δύο αεροδρόμια της πόλης παραμένουν κλειστά.

Την ίδια στιγμή, η Emirates, η ναυαρχίδα των αεροπορικών εταιρειών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επέκτεινε τους περιορισμούς στις πτήσεις προς το Ιράν, ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Τεχεράνης έως και τις 5 Ιουλίου.

Η Emirates δήλωσε ότι η απόφαση οφείλεται στην «περιφερειακή κατάσταση» που επικρατεί, ενώ έκανε γνωστό ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις προς το Ιράκ. Οι προγραμματισμένες πτήσεις στις διαδρομές Ντουμπάι-Βαγδάτη και Ντουμπάι-Βασόρα θα ξαναρχίσουν την 1η και 2η Ιουλίου, αντίστοιχα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου