Α. Δημητρίου στο ΕΛΚ: Η ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα όσα τεκταίνονται στη Μ. Ανατολή

Η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αμήχανος θεατής στα όσα επικίνδυνα τεκταίνονται στη Μέση Ανατολή, αλλά οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό διπλωματικό ρόλο, με στόχο τη μόνιμη αποκλιμάκωση της έντασης και την εδραίωση μιας βιώσιμης εκεχειρίας, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, μετά τη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε ακόμη ότι είναι κοινή παραδοχή ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

"Τονίσαμε ξανά τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Ως πύλη της Ευρώπης προς την Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προκλήσεις της διεύρυνσης, την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους και το μεταναστευτικό και ειδικά το τι συμβαίνει στη Λιβύη.

"Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας υιοθέτησαν στο κοινό έγγραφο συμπερασμάτων, τις δικές μας προσθήκες, αυστηροί όροι συμμετοχής στην κοινή αμυντική πολιτική, περισσότερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό, υποστήριξη των ηλεκτρικών διασυνδέσεων όλων των κρατών μελών, στήριξη των προσπαθειών για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία", είπε.

Η κ. Δημητρίου χαιρέτισε και τη σαφή αναφορά στο Κυπριακό αναφέροντας ότι η επανένωση της Κύπρου, στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ, αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΛΚ και καταλύτη για τις σχέσεις ΕΕ–Τουρκίας.

"Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και προσανατολισμένη σε λύσεις. Οι πολίτες απαιτούν αποτελέσματα και έχουμε την ευθύνη να τους τα προσφέρουμε. Για αυτό είμαστε εδώ και για αυτό θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος-«Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από το Κυπριακό»
Η Ολομέλειας της Βουλής ψήφισε ομόφωνα το νέο νόμο για προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών
Αναφορά Λουκαΐδη στην ΚΣΣΕ στην ανάγκη αντιμετώπισης της χρήσης αστυνομικής βίας
Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για ΤΑ, οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα προβλήματα στο Πισσούρι ενώπιον της Επ. Εσωτερικών
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Πήγε στη Βρετανία να συζητήσει για την πολυμερή και έθεσε τα "τρία άλφα" και τους σφετεριστές ο Τατάρ
Καταδίκη από το ΣτΕ της πολιτικής Ισραήλ στη Γάζα ζήτησε ο Λουκαΐδης
Α. Δημητρίου στο ΕΛΚ: Η ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα όσα τεκταίνονται στη Μ. Ανατολή
Προτεραιότητα η εφαρμογή ατσάλινου θόλου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΜ της Τουρκίας
Συλλυπητήρια Προέδρου σε ΥΠΕΣ για τον θάνατο του πατέρα του-«Δήλωνε πάντοτε παρών στα καλέσματα της πατρίδας»