Ουκρανικό πλήγμα με drones προκάλεσε ζημιές στην περιφέρεια Ροστόφ

Επίθεση με drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε ζημιές σε εργοστάσιο σιτηρών, ένα σχολείο, σπίτια και ένα αθλητικό κέντρο στην περιφέρεια Ροστόφ στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν συνολικά 40 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύκτας πάνω από διάφορες ρωσικές περιφέρειες και τη χερσόνησο της Κριμαίας. Επτά drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Ροστόφ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής Γιούρι Σλιουσάρ έγραψε στο Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες από τα ουκρανικά πλήγματα, αλλά η επίθεση αυτή προκάλεσε υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ ο απολογισμός της χθεσινής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ στην Ουκρανία αυξήθηκε σε 19 νεκρούς, ενώ σχεδόν 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με το Κίεβο να καταγγέλλει «το μήνυμα τρόμου» που έστειλε η Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε χθες Τρίτη «με πυραύλους» εναντίον των πόλεων Ντνίπρο και Σαμάρ καταστρέφοντας ένα κυβερνητικό κτίριο στην πρώτη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Ντνιπροπετρόφσκ, τον Σέρχιι Λισάκ, από τη ρωσική επίθεση στη Ντνίπρο σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και ακόμη 279 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σαμάρ και 14 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν καταστρέφει ζωές, είναι ο ορισμός του του ελέγχου. Αν μπορεί να σκοτώνει ανθρώπους, να καταστρέφει σπίτια, να εκβιάζει, πιστεύει ότι έχει την εξουσία», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες στο Χ.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να αναγκάσει τη Ρωσία να κάνει ειρήνη» και να υιοθετήσει μια πολιτική «απομόνωσης και μέγιστων κυρώσεων» εις βάρος της Μόσχας.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ καλούν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα
Ο Ζελένσκι όρισε τον Ντένις Σμιχάλ νέο υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός η κεντρική σκηνή της Tomorrowland στο Βέλγιο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα με τη Συρία
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»
ΒΙΝΤΕΟ: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια