Επαναπατρίστηκαν 16 πρόσωπα σε πέντε μέρες σε συνεργασία με τη FRONTEX

Άλλες δύο συντονισμένες επιχειρήσεις για τον επαναπατρισμό αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποίησε η Αστυνομία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX. Κατά τις δύο επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και τις 21 Ιουνίου, 2025, επαναπατρίστηκαν συνολικά 16 πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 8η φετινή κοινή επιχείρηση του Οργανισμού FRONTEX, από τις Αρχές του Βελγίου, μέσω της οποίας επαναπατρίστηκαν έξι πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο. Την 21η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 9η κοινή επιχείρηση επαναπατρισμού, από τις Ιταλικές Αρχές, μέσω της οποίας επαναπατρίστηκαν δέκα πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2025 μέχρι και σήμερα, μέσω των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, επέτρεψαν στις χώρες τους, συνολικά 5,868 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο. Ο συνολικός αριθμός για την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν 5,190.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, για μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών, συνεχίζονται.

Δειτε Επισης

Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Επαναπατρίστηκαν 16 πρόσωπα σε πέντε μέρες σε συνεργασία με τη FRONTEX
Κατέρρευσε η εκεχειρία-Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ, το Iράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους