Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα

Στη σύλληψη ενός 26χρονου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συλληφθείς είναι υπήκοος Αζερμπαϊτζάν, ιρανικής καταγωγής, και φέρεται να φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα, στρατιωτικά πλοία, καθώς και τις κινήσεις τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα, διαθέτοντας πολωνικό διαβατήριο. Σήμερα στις 09:00 το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας, με τη δικογραφία να είναι για την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή. Σημειώνεται ότι η σύλληψή του έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Συνελήφθη χθες, Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 σε περιοχή της Κρήτης, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία. Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου για τρομοκρατία-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα

Δειτε Επισης

Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Πάφο, ένα ενεργό μέτωπο-Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Πυροβολισμοί σε καφετέρια στον Κολωνό-Δύο τραυματίες, ο ένας αστυνομικός (pics)
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»