Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ

Μονόωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 13:00, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας, οι Συντεχνίες του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, αντιδρώντας στον αποκλεισμό νέων θέσεων και θέσεων προαγωγών στον Προϋπολογισμό του 2026.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Συντεχνίες ΣΥ.ΤΕ.ΠΑ.Κ., ΣΕΚ – ΠΕΟ ΤΕΠΑΚ και ΠΑΣΥΔΥ, εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό ούτε νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, ούτε προαγωγές και αναβαθμίσεις, παρά τις επανειλημμένες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν, η απόφαση αυτή, που ελήφθη με το πρόσχημα της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης των νέων οργανογραμμάτων, είναι απαράδεκτη και αυθαίρετη, ενώ τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι και οι Συντεχνίες τους δεν φέρουν καμία ευθύνη για την όποια καθυστέρηση.

Η στάση εργασίας αποτελεί το πρώτο μέτρο αντίδρασης απέναντι σε μια απόφαση που – σύμφωνα με την ανακοίνωση – συνιστά κατάφωρη έλλειψη σεβασμού προς το Διοικητικό Προσωπικό και υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία ενός Πανεπιστημίου που συνεχώς αναπτύσσεται, τη στιγμή που οι διοικητικές του υπηρεσίες παραμένουν στάσιμες και υποστελεχωμένες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata