Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ επανεκλέγηκε ο Στέφανος Στεφάνου, με την υποψηφιότητά του να είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Στέφανος Στεφάνου ήταν ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του ΓΓ. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 810 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 781 στήριξαν την υποψηφιότητά του, κάτι που μεταφράζεται σε 96,4%, ενώ 29 σύνεδροι, που αποτελούσαν το 3,6% δεν τη στήριξαν.

Σημειώνεται πως στη δεύτερη ημέρα του 24ου Συνεδρίου εξελέγηκε η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στις εκλογές για τα μέλη της ΚΕ ψήφισαν 829 σύνεδροι, με έγκυρα ψηφοδέλτια τα 821 κι άκυρα τα 8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

Χθες, μιλώντας στο συνέδριο, ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η κυπριακή Αριστερά είναι παντού, εκεί όπου βρίσκεται ο κόσμος. «Είναι δύναμη να είσαι μέσα στην κοινωνία, να δίνεις λύσεις, να βγαίνεις μπροστά και να ανοίγεις δρόμους».

Όπως αναφέρεται, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε ειδική αναφορά στα 6 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια "και την τόλμη και αποφασιστικότητα που επέδειξε η ηγεσία του κόμματος επί Χριστόφια, μέσα σε κρίσιμες στιγμές για την παγκόσμια Αριστερά καταφέρνοντας να εδραιώσει το ΑΚΕΛ μέσα στην κυπριακή κοινωνία".

Σημείωσε δε ότι το ΑΚΕΛ κατέστη παράδειγμα διεθνώς όταν κατάφερε να ενισχύει την επιρροή και τη δύναμή του, σε εποχές που η Αριστερά περνούσε σοβαρές δοκιμασίες. Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να δίνει μάχες στην Κύπρο και στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα όταν απαιτείται και να γράφει τη δική του Ιστορία.

Στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ προστίθεται ότι χθες μίλησαν πάνω από 100 σύνεδροι και κατατέθηκε σειρά εισηγήσεων και προτάσεων.

Σήμερα θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου, μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα καθώς επίσης και τα κείμενα δύο Διακηρύξεων του Συνεδρίου: για το Κυπριακό και για τα 100χρονα του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Στην Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση
Ξεκαθαρίζει το Λονδίνο για τις Βάσεις Ακρωτηρίου-«Δεν υπήρξε αίτημα από ΗΠΑ για βοήθεια»
Με απευθείας εκλογή ΓΓ ΑΚΕΛ ολοκληρώνεται συνέδριο κόμματος-Δεν αναμένεται αμφισβήτηση Στεφάνου
Ξεκάθαρο μήνυμα Πάλμα-«Η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων»
Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ