powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επ. Προστασίας Δεδομένων: Να μη δημοσιεύονται πληροφορίες που ταυτοποιούν τρίτα πρόσωπα

Δεν πρέπει να δημοσιεύονται οποιεσδήποτε πληροφορίες που άμεσα ή έμμεσα ταυτοποιούν ή επηρεάζουν ή στιγματίζουν τρίτα πρόσωπα, λέει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου, με αφορμή τη δημοσίευση σε δημοσιογραφικά μέσα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ερωτικής πράξης σε αστυνομικό όχημα.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι υπεύθυνα των πράξεων τους. Σημειώνει, ωστόσο, ότι, παρόλο που, από το βίντεο και μόνο, το ευρύ κοινό δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα αυτά, αυτό που προέχει είναι η προστασία της ιδιωτικότητας των οικογενειών τους, ιδίως εάν υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται οποιεσδήποτε πληροφορίες που άμεσα ή έμμεσα ταυτοποιούν ή επηρεάζουν ή στιγματίζουν καθ' οποιονδήποτε τρόπο τις οικογένειες αυτές.

"Πιστεύω ότι η κοινωνία μας έφτασε πλέον σε ένα επίπεδο που μπορεί να αξιολογήσει, πότε η δημοσίευση μιας πληροφορίας εξυπηρετεί τον δημόσιο διάλογο και πότε απλά πλήττει τις ζωές τρίτων προσώπων που δεν εμπλέκονται σε ένα περιστατικό", καταλήγει η Επίτροπος.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;