Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν

Το Ιράν δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για άνευ όρων παράδοση, διαμήνυσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τονίζοντας πως ούτε η ειρήνη ούτε ο πόλεμος μπορούν να επιβληθούν στον ιρανικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε διάγγελμά του την Τετάρτη, ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές ή εκβιασμούς. «Όποιος γνωρίζει το Ιράν, τον λαό του και την ιστορία του, δεν θα μιλήσει ποτέ με απειλές» ανέφερε. «Το ιρανικό έθνος δεν πρόκειται να παραδοθεί».

Τόνισε επίσης ότι ο λαός του Ιράν δεν θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στο έδαφός του, ενώ, επαίνεσε την ακλόνητη, θαρραλέα και συνεπή αντίδραση του ιρανικού έθνους στην πρόσφατη περίπτωση της «ανόητης και κακόβουλης επιθετικότητας του σιωνιστή εχθρού» όπως είπε.

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε επίσης για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ, λέγοντας πως «οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει αναμφίβολα ανεπανόρθωτες ζημιές για τους Αμερικανούς».

Η δήλωσή του ήρθε λίγες ώρες μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την Τεχεράνη το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειπαν την πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης, φοβούμενοι περαιτέρω επιθέσεις.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη, με τις διεθνείς δυνάμεις να καλούν σε αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση της έντασης, την ώρα που το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Mήνυμα του Οτσαλάν μέσω βίντεο στα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα τους
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο
Νέο γεωτρύπανο από Τουρκία για έρευνες στη Λιβύη