Ουδέν σχόλιο από Χαρτσιώτη για την υπόθεση με τα έγγραφα στην οικία δεσμοφύλακα

«Πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε ο Υπουργός ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης σχετικά με την υπόθεση κρατικών εγγράφων, που βρέθηκαν στην οικία δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών πριν από δύο μήνες.

Ερωτηθείς, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Μετανάστευσης και του Δημάρχου Λεμεσού για τα φαινόμενα παραβατικότητας στον Δήμο, σχετικά με την ανάκριση της πρώην Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και διοικητικής λειτουργού του Τμήματος, για την υπόθεση φακέλων του Τμήματος που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν εκτός του χώρου των γραφείων ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως «πρόκειται, όπως έχει γίνει γνωστό, για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία τυγχάνει εξέτασης».

Σημείωσε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρώ θεσμικά ότι δεν είναι δυνατόν να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση αν θα διερευνηθούν και διοικητικές ή πειθαρχικές ευθύνες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται εντατικά και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες, προκειμένου να διεξάγουν το σοβαρό έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε αυτές». Σημείωσε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο τους, καθώς και ότι «θεσμικά δεν ενδείκνυται ο Υπουργός Δικαιοσύνης να παρέμβει σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα», όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Έντονη αντίδραση ΕΛΑΜ για την άγρια συμπλοκή στη Λευκωσία-«Αυξάνεται καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας»
Προσπάθησε να φύγει από την Κύπρο με 170 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα-Συνελήφθη 37χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός σπέρνει τον τρόμο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Αυτοί εξακολουθούν να αναζητούνται από την Αστυνομία για το ξυλοδαρμό τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)
Κυκλοφορούσε με μαχαίρι και πλαστή ταυτότητα και δάγκωσε αστυνομικό για να ξεφύγει της σύλληψης
Αναζητείται από την Αστυνομία για κλοπή τσάντας που σημειώθηκε τον Απρίλιο (pics)
Χάθηκαν τα ίχνη 56χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Οδηγούσε κλεμμένο όχημα, προσπάθησε να διαφύγει της Αστυνομίας και προκάλεσε ατυχήματα 22χρονος