Έστειλαν μήνυμα σε 55χρονο να πληρώσει δήθεν εξώδικο και του απέσπασαν 17 χιλιάδες

Διαδικτυακή απάτη ύψους 17.000 ευρώ, διερευνά το ΤΑΕ στην Πάφο με θύμα 55χρονο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες Δευτέρα, καταγγέλθηκε από πολίτη ο οποίος διατηρεί λογαριασμό σε εμπορική τράπεζα ότι έλαβε μήνυμα στο κινητό από κάποιον σύνδεσμο για πληρωμή εξώδικου προστίμου.

Όταν ο παραπονούμενος ακολούθησε τον σύνδεσμο, εμφανίστηκε μια ιστοσελίδα η οποία τον ενημέρωνε ότι εκκρεμεί πρόστιμο ύψους 85 ευρώ και ότι μπορεί να το πληρώσει άμεσα μέσω του συγκεκριμένου συνδέσμου, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ακολούθως έλαβε μήνυμα από την τράπεζα του ότι έγιναν δύο τραπεζικές μεταφορές από τον λογαριασμό του για το ποσό των 17.000 ευρώ σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Πάφου.

Σημειώνεται πως οι Αρχές επανειλημμένα προειδοποιούν το κοινό να μην εισάγει προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία σε συνδέσμους που αποστέλλονται μέσω SMS ή email χωρίς επιβεβαίωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ξεσπά και βάλλει κατά της Εισαγγελίας η Ανδριάνα Νικολάου-«Κάλυψαν και έδωσαν άφεση αμαρτιών στους εγκληματίες και τους διεφθαρμένους»
Ζημιές σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα από πυρκαγιά στην Πάφο
Χειροπέδες σε νοσηλευτή μετά από καταγγελία για άσεμνη επίθεση
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Παλλουριώτισσα-Πήρε φωτιά το δωμάτιο από τσιγάρο
Καθοριστική Απόφαση Εφετείου για τα Κουρέματα: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα δώσει Κατεύθυνση στη Δικαστική Πρακτική
Έστειλαν μήνυμα σε 55χρονο να πληρώσει δήθεν εξώδικο και του απέσπασαν 17 χιλιάδες
Πήγε μεθυσμένος στο αεροδρόμιο, προκαλούσε ανησυχία και κατέληξε με χειροπέδες
Πέντε τραυματίες από την άγρια συμπλοκή με ρόπαλα και ξύλα στην Πάφο-Καταζητούνται τρία πρόσωπα
Καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια