Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και της αυξανόμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II bin Al Hussein, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Joseph Aoun, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. António Costa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη σαφή και σταθερή θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ της άμεσης αποκλιμάκωσης της έντασης. Υπογράμμισε πως στη δεδομένη συγκυρία είναι απολύτως αναγκαίο να επικρατήσει η διπλωματία και ο διάλογος έναντι της σύγκρουσης. Τόνισε επίσης ότι η σταθερότητα στην περιοχή αποτελεί κοινό συμφέρον, όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια συνολικά. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της EE και σταθερός πυλώνας ασφάλειας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει να διαδραματίζει υπεύθυνο και εποικοδομητικό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, οι επαφές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα συνεχίζονται. Με συνέπεια και προσήλωση, εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, για την ενίσχυση της σταθερότητας και την αξιοποίηση της διπλωματίας ως του μόνου δρόμου επίλυσης διαφορών και αποτροπής κλιμάκωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ηχούν οι καμπάνες για εκκένωση της Λόφου
Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη Γαλλία-Αυτοκίνητο κατέπεσε πάνω σε θεατές, δύο νεκροί
Σοκάρει η γυναίκα που ο γερανός έπεσε στο σπίτι της-«Ήμουν μέσα, θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί...»
Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή των εξώδικων σε πολίτες που μετέβησαν στη φονική πυρκαγιά