Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία-Τα πρώτα του λόγια

Ένας επιβάτης του αεροσκάφους ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδία, όπου αεροσκάφος της Air India συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την δυτική πόλη Αχμενταμπάντ.

Ο επιζήσασας, σύμφωνα με το ANI, φέρεται να καθόταν στη θέση 11Α. «Η αστυνομία βρήκε έναν επιζώντα στη θέση 11Α. Ένας επιζών έχει εντοπιστεί στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα για τον αριθμό των νεκρών αυτή τη στιγμή. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η πτήση συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή», δήλωσε Αστυνομικός Διευθυντής του Άχμενταμπαντ, GS Malik στο ANI.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τον κατάλογο επιβατών, σε αυτή τη θέση καθόταν Vishwash Kumar Ramesh, ο οποίος είναι Βρετανός.

Ο Vishwash, σύμφωνα με ινδικά μέσα, φέρεται να έδειξε στο νοσοκομείο την κάρτα επιβίβασης, στην οποία αναγράφονταν το όνομά του και ο αριθμός της θέσης του, 11A.

«Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα», φέρεται να τους είπε.

epibatis-syntribi-india

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε μια κατοικημένη περιοχή, πέφτοντας πάνω σε ένα φοιτητικό ξενώνα ιατρικής σχολής έξω από το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ώρας. Είχε προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, νότια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, G.S. Malik, δήλωσε στο Reuters ότι 204 σοροί έχουν ανασυρθεί από τον τόπο της συντριβής. Δεν υπήρχαν αναφορές για επιζώντες και η εφημερίδα Indian Express ανέφερε ότι και οι 242 επιβαίνοντες είχαν χάσει τη ζωή τους, επικαλούμενη την αστυνομία.

Ο Malik είπε ότι τα πτώματα που ανασύρθηκαν μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο επιβάτες όσο και άτομα που σκοτώθηκαν στο έδαφος.

Ζητήθηκε από τους συγγενείς να δώσουν δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Dhananjay Dwivedi.

Στους επιβάτες περιλαμβάνονταν 217 ενήλικες, 11 παιδιά και δύο βρέφη, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Από αυτούς, 169 ήταν Ινδοί υπήκοοι, 53 Βρετανοί, επτά Πορτογάλοι και ένας Καναδός, σύμφωνα με την Air India.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας
Παραίτηθηκε και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Astronomer-Ήταν μαζί με τον CEO στη συναυλία των Coldplay
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες