Για πρώτη φορά πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων οι επιβάτες αεροδρομίων στην Κύπρο

Ξεπέρασε, για πρώτη φορά στην ιστορία, τα 4 εκατομμύρια επιβάτες, η διακίνηση στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2025, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 12,02%, σε σύγκριση με το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Μόνο τον Μάιο του 2025, οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου υποδέχτηκαν 1.282.882 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 12,47% σε σχέση με τον Μάιο του 2024.

Ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας παρουσίασε αύξηση κατά 19%, ενώ στον αερολιμένα Πάφου παρουσίασε ελαφρά μείωση κατά 1,36% σε σύγκριση με το 2024.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών με κύριες αγορές αυτές του Ισραήλ, Ηνωμένου Βασιλείου, Πολωνίας, Γερμανίας και Αρμενίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 10,25% σε σχέση με το 2024 και ανήλθε στις 9.518 πτήσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους αριθμούς παρουσιάστηκε σε ό,τι αφορά στον Αερολιμένα Λάρνακας στα δρομολόγια με Ισραήλ, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αρμενία, ενώ στην Πάφο αυξήσεις καταγράφηκαν στα δρομολόγια με Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Γερμανία.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρουσιάστηκαν στη Λάρνακα από Γαλλία, Ιορδανία, Νορβηγία, Ελβετία και Βέλγιο, ενώ στην Πάφο από Ελλάδα, Ρουμανία, Γαλλία, Εσθονία και Ισραήλ.

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Αρχίζει η καταγραφή ζημιών σε καλλιέργειες 28 κοινοτήτων-Συγκάλεσε σύσκεψη η Παναγιώτου
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 88χρονος με θερμική εξάντληση
Επίσκεψη Δημάρχου Στροβόλου στην οδό Τσερίου-«Προσπάθεια για όσο το λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία»
Αποκατάσταση ρεύματος σε επτά πυρόπληκτες κοινότητες-Αντικαταστάθηκαν 58 πάσαλοι από την ΑΗΚ
Οδηγίες ΟΑΥ στους φαρμακοποιούς για άμεση εκτέλεση συνταγών σε πυρόπληκτους στα φαρμακεία
Προειδοποιεί για διακοπή εργασιών λόγω του καύσωνα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Επτά πρόσωπα στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Σταθμοί πρώτων βοηθειών σε Ερήμη και Πάχνα